apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jubilejný 20. ročník na horizonte

Športovec PSK 2023: nominácie spustené

Prešovská krajská samospráva začala prijímať nominácie na prestížne ocenenie Športovec PSK 2023. Toto jubilejné 20. ročník sa zameriava na individuálne i kolektívne športové úspechy doma aj v zahraničí. Verejnosť má možnosť nominovať výnimočných športovcov a kolektívy do 11. februára 2024.

Oceňovanie, ktoré sa koná každý rok, oslavuje úspechy športovcov Prešovského samosprávneho kraja. Zohľadňuje výkony v rôznych kategóriách, vrátane jednotlivcov, znevýhodnených športovcov, seniorských a mládežníckych kolektívov, trénerov a talentov do 15 rokov. Verejnosť môže podávať nominácie elektronicky alebo poštou.

Predseda PSK Milan Majerský vyjadril radosť nad úrovňou športu v regióne a jeho schopnosťou spájať ľudí. Oceňovanie prispieva k ocenenej tradícii a zdôrazňuje výnimočné výkony športovcov, ktorí robia kraju česť.

Kritériá pre hodnotenie zahŕňajú umiestnenie na medzinárodných a domácich súťažiach, reprezentáciu krajiny a dlhodobé špičkové výkony. Odborná komisia, tvorená novinármi, zástupcami samosprávy a športového centra, vyberie laureátov. Verejnosť tiež bude môcť hlasovať o najpopulárnejšom športovcovi online.

Ocenení budú vyhlásení na galavečeri v Historickej budove Divadla J. Záborského v apríli. V minulom roku titul Športovca PSK obhájil zápasník Tajmuraz Salkazanov. Medzi ocenenými v histórii patrili mnohí športoví hrdinovia, ako Peter Hámor, Martin Bajčičák, či významné kolektívy, napríklad hádzanári Tatrana Prešov či hokejisti HK Poprad. Športová sieň slávy PSK každý rok vítá nových hrdinov, a minulý rok to boli Laco Pavlovič, Igor Liba a bratia Škantárovci.

**

Nominácie je možné zasielať do 11. februára 2024. Elektronicky na email  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo poštou na adresu: Úrad PSK, Športovec PSK 2022, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov. Navrhovateľ spolu s nomináciou doručuje aj údaje nominovaného a jeho krátku športovú vizitku s dosiahnutými úspechmi v roku 2023, klubovou príslušnosťou i zaradením do kategórie. Všetky potrebné formuláre nájde  na webovom sídle PSK.

 
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.