apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
P. Kožlej ako člen fanklubu (vľavo) P. Kožlej ako člen fanklubu (vľavo) Zdroj: Tatran Prešov

Do tejto pozície bol ustanovený Pavol Kožlej, Prešovčan, ktorý vystriedal Adriána Lichtiga po jeho roku pôsobenia.

Oba noví a bývalý manažér majú spoločné to, že sú vášnivými športovými fanúšikmi, čo im prinieslo aj túto príležitosť v klube. Oba pochádzajú z fanúšikovskej základne klubu.

Pavol Kožlej, ktorý má necelých 30 rokov, je pôvodom z Prešova. Jeho tvár bolo možné doteraz spozorovať najmä medzi hlučnými priaznivcami klubu, kde patril medzi lídrov skupiny povzbudzovačov. "Už takmer 15 rokov chodím na hádzanú a bubeníčkujem ako fanúšik. Môj vzťah k hádzanej sa začal práve tu. Okrem toho som bol súčasťou organizácie rôznych hádzanárskych turnajov usporiadaných v Prešove," podelil sa Pavol Kožlej o svojej dlhoročnej väzbe s hádzanou. Jeho angažmán však neobmedzovala len domovská aréna. Zúčastňoval sa aj na výjazdoch, ktoré zahŕňali cesty na zápasy Tatrana do zahraničia, vrátane krajín ako Slovinsko, Maďarsko, Nemecko a Česká republika. Navyše, podieľal sa na organizovaní spoločných výletov pre fanúšikov zo skupiny i z ďalších fanklubov počas zápasov slovenskej hádzanárskej reprezentácie. Tieto výjazdy zahŕňali nielen podujatia na Slovensku, ale aj v zahraničí, ako napríklad účasť na Majstrovstvách Európy v Belehrade.

S prevzatím role organizačného manažéra sa Pavol Kožlej postavil do nového svetla, no jeho hlboká láska k hádzanej a dlhoročné zapojenie do fanúšikovskej komunity sľubujú, že bude mať na prácu v klube pozitívny vplyv. S jeho príkladom môže slúžiť ako inšpirácia pre ďalších fanúšikov, ukazujúc, že vášeň pre šport môže viesť k výnimočným príležitostiam aj mimo štadiónových tribún.

S hádzanou sa mu tak samozrejme spája aj veľa zážitkov. Z tých spojených s Tatranom rád spomína najmä na oslavy majstrovského titulu v Topoľčanoch. „Vtedy sme si totiž mohli oslavy lepšie užiť ako tomu bývalo doma. Prispela k tomu cesta späť autobusom. Navyše sme sa s chalanmi dohodli na zastávke, kde sa stretneme na pumpe a oslávime titul,“ vysvetlil a pridal aj ďalšie zážitky s hádzanou, na ktoré nezabudne. „Z dávnejších to bol výjazd v Celje, kde sme boli počas fašiangov a zažili sme tam fašiangový sprievod. Atmosférou najlepšie boli výjazdy v Maďarsku vo Veszpréme a Szegede, odkiaľ ale máme aj nepríjemnú skúsenosť, keď nás miestni ťažkoodenci z radov polície nepustili k hráčom a brali nás v koridore priamo do autobusu a za mesto. Pritom nemali sme s domácimi žiadny problém. Raz sa nám za to dokonca ich fanúšik, ktorého sme stretli náhodne cestou na Final 4 SEHA ligy do Nového Sadu ešte dodatočne veľmi ospravedlňoval. Sami fanúšikovia sa tam hanbili za to, ako sa tam tí policajti zachovali,“ zaspomínal si Kožlej.

Záujem o šport však uňho nie je spojený výlučne s hádzanou. „Pískam“, teda rozhodujem, už 15-ty rok futbalové zápasy. Pôsobím v okresnej súťaži, ale často sa zúčastňujem aj rôznych nielen miestnych turnajov. Tradične je to napríklad Fragaria Cup, či turnaje Oblastného futbalového zväzu v Prešove. Venoval som sa aj hokeju. Pri univerzitnom tíme v Banskej Bystrici som počas môjho vysokoškolského štúdia na Ekonomickej fakulte v Banskej Bystrici pôsobil ako marketingový manažér. Zároveň som vypomáhal aj pri tamojšom A-mužstve,“ prezradil na seba s tým, že pri tíme „Baranov“ pôsobil v období, kedy ich hokejisti získali prvé dva majstrovské tituly.

Napriek tomu najkrajší mimohádzanárský zážitok sa mu nespája so seniorským, ale s univerzitným banskobystrickým hokejom. S ním totiž oslavoval titul pri víťazstve v Európskej univerzitnej hokejovej lige priamo v „epicentre“ osláv. „Finále sa hralo na štadióne v Trenčíne a víťazný gól sme strelili v predĺžení. Bol to extra zážitok v tom, že som ho zažil na lavičke a boli to neopísateľné pocity. Rozbehol som sa po ľade a mám tam síce potom, ako tie emócie zo mňa vystrelili, akoby nejaké „okno“ toho, čo som presne robil. Ale rád si to pripomínam z archivovaných videozáznamov,“ zasmial sa náš nový organizačný manažér na úspechu z roku 2019.

Ďalšie organizačné skúsenosti zbieral Kožlej napríklad aj ako dobrovoľník na majstrovstvách sveta v hokeji, kde pôsobil pri tíme zodpovednom za médiá v Bratislave, kde mal okrem iného na starosti aj oficiálny instagramový účet tejto časti šampionátu. Teraz sa už ale naplno venuje novej funkcii v našom klube. „Hľadal som nejakú zmenu a novú výzvu. Myslím si, že pracovať v tak úspešnom klube ako je Tatran Prešov, je obrovská výzva. Chcem pomôcť nielen k napredovaniu klubu, ale aj k napredovaniu vecí vo vnútri klubu,“ uviedol Kožlej, ktorý má za sebou prvé dni v novej funkcii. „Vyzerá to v určitých momentoch na mravčiu, časovo vyváženú prácu. Chcem do nej zaviesť aj niektoré vlastné myšlienky a zdokonalenia. Niektoré veci je potrebné inovovať, aby boli činnosti ekonomicky efektívnejšie. Pomáhať chcem aj pri propagácii klubu,“ dodal na záver k svojej novej pozícii.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.