apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Filmový program na “Amfiku”

Prešovský amfiteáter ožije koncom leta filmovými premietaniami. Od 15. do 29. augusta ponúkne divákom tri výrazné filmy rôznych žánrov.

Kino Pocity má za sebou úspešné letné projekcie v Záhradnom kine za Scalou aj v Lanovom centre na Sídlisku III. V spolupráci so združením 263 a Prešovským amfiteátrom zorganizuje od polovice augusta tri premietania divácky lákavých filmov. Návštevníci sa môžu tešiť na slovenskú čiernu komédiu Invalid, kultový retro muzikál Pomáda a český film Kouř s podtitulom muzikál totalitného veku.

Amfiteáter je súčasťou kultúrnej mapy Prešova od 50. rokov 20. storočia, odkedy hostil množstvo multižánrových podujatí. Plánované premietania môžu ukázať potenciál pravidelného filmového programu na “Amfiku”. „Možnosť premietať na veľkolepom mieste, akým Prešovský amfiteáter rozhodne je, sme si nechceli nechať ujsť. Je to priestor, ktorý si pamätajú mnohí Prešovčania, ktorí tu strávili nejedno pekné filmové leto. Aj keď amfiteáter ešte nie je digitalizovaný, je množstvo filmov, ktoré sa pre toto miesto hodia a ktoré tu vieme premietnuť. Veríme, že oživením Amfiteátra filmami vyvoláme u divákov záujem opäť toto miesto navštevovať. Tým možno otvoríme aj diskusiu o jeho budúcnosti z pohľadu kina. Ak sa premietania vydaria, budúci rok by sme chceli toto miesto využívať na „mainstreamovejšie“ filmy počas celého leta,“ približuje dramaturgička Kina Pocity Nina Šilanová.


Viac o premietaných filmoch:

15. 8. o 20:30 Invalid (Slovensko, 2023, 108 min., r. Jonáš Karásek)
Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, záplava rôznych podvodníčkov a začínajúci organizovaný zločin. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

22. 8. o 20:30 Pomáda (USA, 1978, 106 min., r. Randal Kleiser)
Letná láska Dannyho a Sandy narazí na všednú realitu každodenných predsudkov a klebiet americkej strednej školy v 50. rokoch 20. storočia. To všetko s dokonalým retro “vajbom”, nezabudnuteľnými piesňami a obľúbenou ústrednou dvojicou v podaní Johna Travoltu a Olivie Newton-John.

29. 8. o 20:30 Kouř (ČSFR, 1990, 89 min., r. Tomáš Vorel)
Prazvláštny muzikál o prazvláštnych rokoch rozpráva príbeh mladého inžiniera Mirka, ktorý prichádza na svoje prvé pôsobisko so zámerom pracovať, čo sa však v bizarných pomeroch éry posledných rokov totalitného kŕča ukáže byť šokujúcim výstrelkom.

Vstup na amfiteáter bude umožnený z hlavného vchodu od nemocnice alebo z ulice Pod Táborom. Vstupenky (6 €/4 €) je možné kúpiť v predpredaji cez tootoot.fm na webe Amfiteátra Prešov (www.amfiteaterpresov.sk) alebo hodinu pred začiatkom každého premietania na mieste. Premietanie sa uskutoční každý utorok o 20:30, resp. po zotmení a v prípade zlého počasia sa podujatie presunie na iný deň. Zabezpečené bude aj občerstvenie formou bufetu.
Všetky informácie o letnom kine na Amfiku nájdete na facebookovej a na webovej stránke Kina Pocity.

FB: Kino Pocity
Web: www.kinopocity.sk

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.