apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obnovené športovisko v našom kraji

Zrekonštruované ihrisko Katúň v Spišskom Podhradí Zrekonštruované ihrisko Katúň v Spišskom Podhradí zdroj: PSK

Prešovský samosprávny kraj (PSK) obnovil športovisko v Spišskom Podhradí

Spišské Podhradie sa môže pýšiť zrekonštruovaným a moderným športovým areálom v miestnej časti Katúň. Tento významný projekt rekonštrukcie a modernizácie multifunkčného ihriska bol možný vďaka finančnej podpore Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorý poskytol dotáciu vo výške takmer 48-tisíc eur.

V rámci grantového programu PSK sa uskutočnil tento dôležitý krok v rozvoji miestnej infraštruktúry. Spišské Podhradie si získalo podporu v rámci Výzvy pre región PSK a získalo programovú dotáciu vo výške 47 823 eur na modernizáciu multifunkčného ihriska v časti Katúň. Celkové investície do projektu dosiahli takmer 68-tisíc eur.

Celková modernizácia zahŕňala obnovu samotného ihriska a jeho okolia. Pôvodná betónová plocha bola nahradená novým povrchom s rozmermi 20x12,5 metrov, vyrobeným z vysoko odolného materiálu EPDM, ideálneho pre rôzne športové aktivity.

Okrem nového povrchu sa športovisko dočkalo aj ďalších vylepšení. Na ihrisku boli vytýčené hracie čiary a nainštalované futbalové bránky. Siete s dĺžkou 10 metrov boli pripevnené na futbalových bránkach a tiež na basketbalových košoch. Okolie ihriska bolo obohatené opravenou dlažbou, novými lavičkami a odpadkovými košmi.

Toto modernizované športovisko slúži obyvateľom Spišského Podhradia a celej regiónu Podbranisko. Jeho hlavnými užívateľmi sú deti a mládež, ktorí tu môžu hrávať futbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton. Okrem toho je ihrisko otvorené aj pre turistov a návštevníkov, ktorí sa zastavia pri Spišskom hrade.

Grantový program PSK, nazvaný Výzva pre región, za rok 2022 poskytol podporu celkovo 53 projektom v hodnote 2,2 milióna eur. Tieto projekty sú zamerané na výstavbu, rekonštrukciu a vybavenie športových ihrísk, športových areálov, telocviční a hál. Týmto spôsobom PSK aktívne prispieva k rozvoju športu a rekreácie vo svojom regióne.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.