apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Schválená dotácia na projekt podpory športu v Prešove   

Už čoskoro sa začne s realizáciou výstavby a rekonštrukcie športovej infraštruktúry na ZŠ s MŠ Námestie Kráľovnej pokoja 4 v Prešove. Fond na podporu športu schválil mestu Prešov dotáciu vo výške viac ako 250-tis. €.

Správna rada Fondu na podporu športu schválila mestu Prešov nenávratný finančný príspevok pre projekt „Výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry, Základná škola s materskou školou, Námestie Kráľovnej pokoja 4, Prešov“ vo výške 250 289,58 €. Celková hodnota projektu bola na základe výsledkov verejného obstarávania (VO) stanovená na sumu 357 556,54 € s DPH, z čoho 30% poskytne mesto. Aktuálne prebieha proces podpisu zmluvy s víťazným uchádzačom VO na zákazku.  Realizácia projektu prinesie novovybudovanú športovú infraštruktúru a obnovenie už existujúcej, a to so zámerom zabezpečiť jej plnú funkčnosť a bezpečnú prevádzku pre široký okruh užívateľov s možnosťou organizovania športových podujatí a súťaží národného i nadnárodného významu.  Predmetom projektu je výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry v areáli ZŠ s MŠ Námestie Kráľovnej pokoja 4 v Prešove. Projekt pozostáva z vybudovania ihriska pre plážové športy (4 kurty), a to vrátane jeho oplotenia, zlepšenia technickej úrovne a kvality existujúceho povrchu bežeckého oválu a doskočiska jeho rekonštrukciou. Ihrisko bude zároveň konfigurovateľné na rôzne typy plážových športov.

Mesto Prešov má ambíciu v budúcnosti ihrisko zastrešiť a zabezpečiť tak jeho celoročné využitie.  „Keďže som celé detstvo vyrastal na ul. Matice slovenskej, som naozaj rád, že práve športový areál ZŠ s MŠ Námestie Kráľovnej pokoja 4 v Prešove prejde výraznou zmenou, v rámci ktorej ho čaká kompletná rekonštrukcia. Obnova bežeckého okruhu, doskočiska a celého priestoru so zameraním na plážové športy bude významnou investíciou jednak do vzdelávania, no najmä do rozvoja pohybových aktivít detí v meste Prešov. Samozrejme, teší ma, že tento areál bude slúžiť všetkým Prešovčanom v tak husto obývanej lokalite a prinesie možnosti športovej sebarealizácie aj smerom k verejnosti,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.  Cieľom tohto projektu je zabezpečiť podporu a rozvoj športu, utvárať priaznivo a dlhodobo udržateľné podmienky pre edukačnú športovú činnosť, rozvoj športu detí, mládeže, športových talentov, športovej reprezentácie SR a širokej verejnosti, vrátane zdravotne postihnutých občanov.

 

Naposledy zmenené nedeľa, 09 júl 2023 08:24
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.