apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V Brekove majú novú športovo-oddychovú zónu

PSK pomohol v Brekove vybudovať novú športovo-oddychovú zónu

Na výstavbu poskytol dotáciu 24-tisíc eur
V Brekove sa tešia z realizácie jedinečného športového projektu. Prešovský samosprávny kraj (PSK) tu pomohol vybudovať atraktívnu športovo-oddychovú zónu. Využil na to dotačné financie zo svojho grantového programu, ktoré sú vo výške takmer 24-tisíc eur.

Nová športovo-oddychová zóna v obci Brekov v okrese Humenné je dokončené a slúži širokej verejnosti. Jej vznik umožnil jeden z grantových programov prešovskej krajskej samosprávy, v rámci ktorej bol podporený dotáciou vo výške 23 967 eur. Súčasťou nového športového objektu je aj workoutové ihrisko.

Nová zóna je situovaná v lokalite  bývalého ihriska pri obecnom úrade. Jeho súčasťou je jednak detské ihrisko s klasickými komponentmi, ako je lezecká stena, šmykľavka, prevažovačka či veža.  Workoutová  zostava obsahuje prvky  pre kalisteniku a funkčný tréning. Nechýbajú tu hrazdy, bradlá, steper, ako aj ľah-sed lavičky a ďalšie fitness stroje.

Vybrané prvky zabezpečujú využitie priestoru na zlepšovanie fyzickej zdatnosti, telesného a duševného zdravia pre deti od troch rokov, mládež, ale aj pre seniorov. Umožňujú tak športové vyžitie celým rodinám.


Obec má záujem v budúcnosti priestor športovo-oddychovej zóny rozširovať o ďalšie možnosti na šport, akými sú napríklad externý stolný tenis alebo streetball.

Aj tento rok Prešovský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu na verejnoprospešné projektové zámery, miest, obcí, neziskových organizáciách či cirkví značnú časť finančných prostriedkov. Celkovo 2 milióny eur prerozdelí medzi projektové zámery z oblasti športu, kultúry, sociálneho zabezpečenia  a najnovšie aj zdravotníctva, a to v troch výzvach: Výzva predsedu PSK, Výzva poslancov PSK a Výzva Participatívny rozpočet.

V rámci tých prijíma žiadosti o pridelenie dotácie do 31. marca 2023.

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.