marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Očkovacie centrum v Prešove mení svoje pôsobisko

Očkovacie centrum v Prešove mení svoje pôsobisko Radomír Kreheľ

Sťahuje sa na SOŠ technickú na Volgogradskej ulici

Prešovský samosprávny kraj presúva svoje veľkokapacitné očkovacie centrum v Prešove. Z Okružnej ulice na Volgogradskú. Prvýkrát bude očkovať v nových priestoroch už tento víkend. Veľkokapacitné očkovacie centrum (VKOC) v Prešove mení svoje pôsobisko. Od soboty (4.9.) už očkovací tím na Okružnej ulici v Prešove verejnosť nenájde. Po novom bude fungovať v spoločenskej miestnosti na SOŠ technickej na Volgogradskej 1 v Prešove.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) pristúpil k zmene na základe nižších kapacitných nárokov. Takisto chcel umožniť žiakom Hotelovej akadémie na Baštovej ulici plnohodnotné hodiny telesnej výchovy.

V nových priestoroch budú očkovať už len štyri očkovacie tímy namiesto pôvodných desiatich. Prvé očkovanie tu prebehne v sobotu 4. septembra od 8.00 do 16.00 hod. vakcínou Janssen. Župa má k dispozícii 650 jednodávkových vakcín.

Kraj pokračuje s očkovaním aj v obchodných centrách. V nedeľu 5. septembra bude očkovať v prešovskej Eperii na sídlisku Sekčov a v popradskom Maxe na Dlhých Honoch. V obidvoch centrách bude očkovať od 10.00 do 18.00 hod. Pripravených má po 300 vakcín od spoločnosti Johnson&Johnson.

Do terénu vyrazí aj výjazdová očkovacia služba. V utorok 7. septembra navštívi mesto Stará Ľubovňa a obec Jakubany, kde zaočkuje zhruba 80 záujemcov vakcínou Janssen. Doposiaľ vyočkoval PSK dohromady viac ako 195-tisíc vakcín.

Zdroj: Lea Heilová

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.