marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tunel Bikoš pri Prešove požehnal arcibiskup metropolita Ján Babjak

Po necelom roku prác prerazili vo štvrtok 27. mája viac ako 1100 metrov dlhý tunel Bikoš, ktorý je súčasťou rýchlostnej cesty R4 a v budúcnosti bude tvoriť tak dlho očakávaný severný obchvat Prešova. Slávnostného prerazenia sa zúčastnil aj prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ, ktorý na slávnosti predniesol modlitbu požehnania. Zároveň vyprosoval pre všetkých pracovníkov Božiu pomoc a ochranu ako aj príhovor sv. veľkomučenice Barbory – patrónky baníkov a razičov tunelov. Vladyka Ján vyzdvihol namáhavú prácu všetkých zainteresovaných a do ďalších prác udelil všetkým prítomným archijerejské požehnanie.

Na slávnosti bol prítomný minister dopravy Andrej Doležal, primátorka Prešova Andrea Turčanová, predsedu PSK Milana Majerského zastupoval krajský poslanec Gabriel Paľa, prítomný bol aj predseda NDS Juraj Tlapa a za zhotoviteľa generálny riaditeľ TuCon, a. s. Miroslav Žák.
Minister Andrej Doležal, ktorý si počas roka odpracoval aj jednu šichtu pri razení tunela, v príhovore pripomenul, že východ krajiny nie je na okraji záujmu v jeho rezortných plánoch a verí, že už v letných mesiacoch sa spustí súťaž na zhotoviteľa druhej etapy severného obchvatu Prešova.
Rovnako za dobrý signál považuje prerazenie tunela primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá verí, že práce na severnom obchvate budú aj naďalej úspešne pokračovať.

V závere slávnosti arcibiskup Babjak ocenil vrelé privítanie zo strany ministra Andreja Doležala, poďakoval za podrobný výklad počas obhliadky tunela a pozval ho pri najbližšej ceste do Prešova aj na návštevu arcibiskupského úradu a Katedrály sv. Jána Krstiteľa.

Zdroj: Michal Pavlišinovič

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.