marec 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
FOTO: Viktor Zamborský FOTO: Viktor Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov majú výbornú východiskovú pozíciu na postup medzi osem najlepších tímov SEHA Gazprom ligy.

V prvom osemfinálovom stretnutí jubilejného 10. ročníka súťaže porazili zverenci trénera Slavka Golužu srbský tím Vojvodina Nový Sad vysoko 40:28 (21:16). Do zajtrajšej odvety tak pôjdu s pohodlným 12-gólovým náskokom. Najlepším strelcom v tíme Tatrana bol Oliver Rábek, ktorý zaznamenal 10 gólov. Iba o jeden menej dal Pavel Hernandez.

Tatran sa v úvode ťažšie dostával do tempa a ešte v 20. minúte bol stav vyrovnaný 13:13. Záver polčasu ale vyšiel lepšie Tatranu, ktorý v zápase figuroval ako hosťujúci tím. Do prestávky si Golužovi zverenci vypracovali päťgólový náskok. V úvode druhého dejstva ho síce Vojvodina dokázala skresať na dva góly, v ostávajúcej časti duelu už ale dominovali zelenobieli. Tí sa napokon tešia z vysokého 12-gólového víťazstva,.

Odvetný duel sa hrá opäť v prešovskej Tatran handball aréne už na nasledujúci deň, teda v stredu 5. mája so začiatkom o 16. hodine. Postupujúci sa v štvrťfinále, ktoré je na programe až v auguste, stretne s ukrajinským tímom Motor Záporožie.

SEHA – 1.osemfinále: Vojvodina Nový Sad (Srb.) - Tatran Prešov 28:40 (16:21)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek 10, Santos 2, Pacheco 7, Fech 3, Linhares 3, Rečičár 4, Kravčák, Fižuleto 1, Grzentič, Hernandez 9/3, Carapkin 1.

Najviac gólov súpera: Rogan 8, Kovačevič 5, Šotič 4/2, 7-metrové hody: 3/3 – 4/3, vylúčenia: 5:0.

Gólovo úrodnú prvú polovicu, v ktorej padlo 37 gólov, otvoril presným zásahom Kovačevič, Tatran ale rýchlo otočil skóre a v úvodnej desaťminútovke sa dostal do dvojgólového vedenia (5:3, 7:5). Po sérii nepresností ho ale zelenobieli v priebehu dvoch minút stratili a Radenovičovým gólom z rýchleho protiútoku sa dostala v 12. minúte do vedenia opäť Vojvodina (7:8). To však bol naposledy v zápase. Stav bol síce ešte v 20. minúte vyrovnaný (13:13), keď Tatranu robil problémy predovšetkým pivot Rogan (8 gólov z 8 striel). Po oddychovom čase kouča Golužu ale dali Prešovčania tri góly v rade (na 16:13) a v závere polčasu tento náskok štyrmi gólmi za sebou (zo 17:15 na 21:15) ešte navýšili. Na polčasovú prestávku napokon odchádzali s päťgólovým náskokom.

Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie Vojvodine, ktorá znížila rozdiel na dva góly (20:22). Tatran po dvoch premenených sedmičkách skóroval po zmene strán z hry až Rábekom v 37. minúte (24:21). Potom sa už ale gólovo opäť rozbehol. Svojho súpera definitívne zlomil päťgólovou šnúrou z 30:25 na 35:25 medzi 48. a 55. minútou. Napokon si zverenci Slavka Golužu pripísali na konto aj okrúhlu gólovú 40-ku, ktorú dvoma gólmi v poslednej minúte pečatil Pavel Hernandez.

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.