jún 26, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Knihu Ochrana manželstva v Ústave Slovenskej republiky predstavil v Prešove a Košiciach jej autor Ján Figeľ v rámci moderovanej diskusie.

Kniha o ochrane manželstva v slovenskej ústave môže poslúžiť aj ako inšpirácia na prekonávanie polarizácie a rozdelenia v spoločnosti. Figeľ tvrdí, že v záujme Slovenska, spravodlivosti a spoločného dobra je potrebné sústrediť sa na vecnú stránku objektívnej problematiky a hľadať podobne zmýšľajúcich. Ak je krajina len polarizovaná a nehľadá premostenie - konsenzus vo vážnych veciach, bude oslabená. Ale ak konsenzus prijme, dokonca ukotví v zákonoch, bude posilnená.
Publikáciu vydala Nadácia Tunegu, Púčika a Tesára.

Viac vo video reportáži.

Na tému v moderovanej diskusii v Prešove svoj názor vyjadrili kňaz Peter Gombita, spisovateľ Peter Juščák a viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák. Diskusia bola naživo streamovaná. Pozrieť si ju môžete tu:


Ďalšia diskusia sa uskutočnila 8. mája v Košiciach za účasti spolu diskutujúcich kňazov Vladimíra Šostáka a Pavla Hudáka. Po skončení diskusií autor podpísal a venoval svoju knihu zúčastneným.





 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.