apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Oslavy 25. výročia založenia cirkevného gymnázia

Oslavy 25. výročia založenia cirkevného gymnázia sv. Jána Zlatoústeho v Humennom

Tradičné oslavy sviatka patróna Gymnázia sv. Jána Zlatoústeho v Humennom dostali tento rok špeciálny nádych. Trinásteho novembra nešlo len o sviatok patróna, ale aj o slávenie 25. výročia založenia tejto prestížnej cirkevnej školy.

V spoločnosti žiakov, pedagógov a zamestnancov sa k oslavám pridali významné osobnosti vrátane vladyku Petra Rusnáka, apoštolského administrátora Prešovskej archieparchie, riaditeľa Gréckokatolíckeho arcibiskupského školského úradu Damiána Saraku, humenského vikára Martina Zlackého, humenského protopresbytera Miroslava Iľka, zástupcu primátora mesta Humenné Ondreja Babjarčíka a ďalší.

Oslavy začali svätou liturgiou, ktorú celebroval vladyka Peter Rusnák. Vo svojej homílii osvetlil význam tohto výnimočného jubilea. Riaditeľ gymnázia Emil Jaroš na záver podal prehľad histórie a súčasnosti školy, čím priblížil jej vývoj a poslanie.

Oslavný charakter podčiarkol aj slávnostný galaprogram v Mestskom kultúrnom stredisku v Humennom, kde žiaci školy predviedli hudobné, tanečné a dramatické vystúpenia. Zvláštnu pozornosť si získal mediálny tím žiakov so svojou inovatívnou video prezentáciou.

Citát svätého Jána Zlatoústeho, "Človek sa Bohu najviac podobá vtedy, keď druhým praje dobro," sa stal hlavným motívom osláv jubilejného sviatku školy. Všetci prítomní dúfajú, že ďalšie roky budú pre toto gymnázium plné pokroku, vzdelávania a dobra. Gratulujeme k tomuto výnimočnému jubileu!

Naposledy zmenené nedeľa, 19 november 2023 19:45
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.