apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rakystav, líder v oblasti inovatívnych stavebných riešení, predstavuje revolučnú technológiu pre montáž okien v chladnom zimnom období

V dnešnej dobe nám všetkým záleží na efektívnejšom využívaní energií, čo sa odráža aj vo výbere stavebných materiálov pri obnove domovov. Okrem zateplenia sa stáva čoraz obľúbenejšou aj výmena starých okien za nové, energeticky efektívnejšie. Okná predstavujú jedno z hlavných miest, cez ktoré môže v zime unikať až 25% tepla z budovy. Marek Rakoš, majiteľ spoločnosti Rakystav, vysvetľuje: "Množstvo tepelnej energie, ktoré uniká cez okná, závisí od rôznych faktorov, ako sú typ okna, skladba okna, sklenené plochy a ich orientácia, či izolačné vlastnosti."



Je možná montáž aj v chladnom počasí?

V novostavbách je možné aj v zimnom období uskutočniť montáž okien, pričom je nutné dodržiavať určité pravidlá. Do pripojovaciej škáry je možné aplikovať špeciálnu montážnu penu až do teploty -10°C. Platí však, že pre uzávery pripojovacej škáry existuje teplotný limit -5 °C. Toto je kritická teplota ostenia, kde je možné aplikovať takzvanú PUR penu a samolepiace fólie, ktoré zabezpečujú túto tepelnoizolačnú penu, a to na jej ochranu z vnútornej aj vonkajšej strany stavby.

Pri teplotách nižších ako -5°C sa už nedá garantovať, že lepiace fólie s parotesnými a paropriepustnými vlastnosťami budú spoľahlivo a dlhodobo priľnuté k osteniu, a následne nedôjde k ich odlepeniu. Tým pádom by mohlo prísť k zbytočnej degradácii izolačnej peny. V zimnom období by preto dodávateľ okien mal pred samotnou montážou zmerať povrch ostenia bezkontaktným teplomerom a overiť, či je montáž možná alebo nie.

Ak sa montáž okien nestihla počas priateľného počasia, Illmod Trio+ prichádza na pomoc

Táto komprimovaná páska s chemickou impregnáciou je ideálna na utesnenie pripájacích špár pri montáži otvorových výplní. Zabezpečuje utesnenie špár splnením požiadaviek zohľadňujúcich technickú normu STN 73 3134 - Stavebné práce. Jozef Bartoš, manažér montážnych skupín Rakystav, vysvetľuje: "Základom je mať správne pripravené ostenie a teda zabezpečiť dokonalú tesnosť okna v stene domu. Využívame technológiu impregnovanej penovej pásky Illmod Trio+, prípadne systém špeciálnych exteriérových a interiérových fólií TwinAktiv s vnútornou tepelnou izoláciou." Technológia komprimačnej pásky v plnej miere nahrádza konvenčný trojstupňový tesniaci systém založený na troch nezávislých vrstvách: exteriér / tepelný izolant / interiér, z technického hľadiska paropriepustná fólia / PUR pena / parobrzdiaca fólia. Páska, ako jeden materiál, poskytuje identickú funkčnosť na rovnakom princípe. Vďaka špeciálnej chemickej impregnácii je navyše trvale UV stabilná a zároveň ekologická. V zimných mesiacoch je jej veľkou výhodou aj montáž nezávislá na teplote.

 

Zvláda tepelnú dilatáciu i nerovnosti

Páska illmod Trio+ je vhodná predovšetkým na stavebne pripravené rovné ostenie ako v novostavbách tak aj v rekonštrukciách. Je nevyhnutná v pasívnych a nízkoenergetických domoch a drevostavbách. Vytvorený spoj je vodotesný, vzduchotesný a škára je tiež výborne tepelne izolovaná. illmod Trio je izolačným materiálom, ktorý umožňuje utesnenie škáry iba jedným produktom a pritom stále platí princíp „vnútri tesnejšie ako vonku“. Produkt bol vyvinutý pre extrémne rýchlu a bezpečnú izoláciu pri montáži okien a dverí.

Materiál
Mäkčený penový polyuretán s otvorenými pórmi impregnovaný umelou živicou spomaľujúcou horenie. Rozdielne vlastnosti týkajúce sa difúzie pary sú dosiahnuté jednostrannú impregnáciou bočných plôch.

Hlavné Výhody Illmod Trio+:

- Kompletný certifikovaný systém 3 v 1
- Rýchla montáž okien suchou cestou
- Montáž nezávislá na teplote
- Využiteľná na veľké rozpätie špár
- Ideálna na dilatačné špáry
- Odolná proti nárazovému dažďu do 1050 Pa
- UV stabilná a ekologická

Využite špeciálnu akciu do konca roka 2023!

Od 1. novembra 2023 Rakystav ponúka špeciálnu akciu pre objednávky okien do konca roka, s možnosťou úspory až 500 eur na vašej stavbe. S hĺbkovo impregnovanou penovou páskou ILLMOD TRIO+ dosiahnete parotesnú zábranu, vynikajúcu tepelnú izoláciu a hydroizoláciu - všetko v jednom!

Illmod Trio+ - Viac než len páska, je to riešenie pre modernú a úspornú montáž okien aj v zime!

Viac na: https://rakystav.sk

 

Naposledy zmenené streda, 15 november 2023 13:23
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.