apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Informačné centrum pre odídencov z Ukrajiny

V budove Zväzu Rusínov-Ukrajincov Slovenskej republiky ho zriadila nezisková organizácia Človek v ohrození.

V našej video reportáži predstavujeme kanceláriu, ktorá usiluje o pravidelné a spoľahlivé informácie pre ľudí z Ukrajiny, ktorí hľadajú podporu na Slovensku. V čase, keď mnohí museli opustiť svoje domovy kvôli neistote a vojne, táto kancelária je tu, aby im pomohla začať nový život na Slovensku.

Ich hlavným cieľom je uľahčiť prístup k dôležitým informáciám týkajúcim sa vstupu a pobytu na Slovensku. Utečenci a utečenky potrebujú spoľahlivé informácie na základe ktorých môžu urobiť najlepšie možné rozhodnutia a zároveň sa chrániť pred rizikami spojenými s migráciou a pobytom v novom prostredí.

Kancelária aktívne sleduje legislatívne zmeny a pravidelne aktualizuje tieto informácie na svojich webových stránkach. Ich témami sú podnety od čitateľov a potreby utečencov, získané prostredníctvom terénnych a online prieskumov, čo zabezpečuje aktuálnosť a relevanciu informácií.

Ich informácie sú získavané z rôznych spoľahlivých zdrojov, vrátane vládnych inštitúcií, ako sú ministerstvá, štátne úrady a samosprávy, ako aj partnerstvom s mimovládnymi organizáciami, ktoré sa špecializujú na migráciu a pomoc utečencom.

Táto kancelária si uvedomuje, že pre ľudí utekajúcich pred vojnou sú dôležité presné a dôveryhodné informácie o ich právach a možnostiach na Slovensku. Sú tu, aby poskytli podporu a sprievodcu v tejto náročnej ceste a s radosťou sa delia o svoje videá, aby mohli pomôcť tým, ktorí potrebujú spoľahlivé informácie. Spoločne dokážeme prekonať ťažkosti!

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.