apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tatran Prešov začal sezónu Európskych pohárových súťaží víťazstvom

Hádzanári Tatrana Prešov vstúpili do novej sezóny európskych pohárových súťaží s hrdosťou.

V prvom zápase 2. kola Európskeho pohára EHF zvíťazili na palubovke HK FCC Město Lovosice 32:28 (18:15). S týmto víťazstvom si vybudovali výhodnú pozíciu pred domácou odvetou.

Výborný výkon Tatrana videli diváci na palubovke, kde sa najlepšími strelcami stali Lukáš Urban, Adama Sako a Pavel Hernandez. Prvý polčas bol vyrovnaný, ale do prestávky sa Tatrani podarilo zvýšiť svoj náskok na tri góly. V druhom polčase Tatrani svoj náskok ešte zvýšili na päť gólov, aj keď domáci Lovci z Lovosíc sa snažili dotiahnuť na rozdiel jedného gólu. Koniec zápasu však patril Tatranu, ktorý si vybudoval mierny náskok pred odvetou.

Pavol Jano, tréner Tatrana: „Každý zápas, ktorý vyhráte, sa vám páči. Ale všetko, čo som povedal pred zápasom, sa potvrdilo. Myslím si, že Lovosice sú veľmi dobrý súper. Veľmi dobre sa na nás pripravili a bol to veľmi ťažký boj o každý centimeter. Vedel som, že rozhodnú obrany. Aj som sa potešil, keď vylúčili Horáka, ale Lovosice bránili ešte lepšie. Bojovali a trochu nám to ešte sťažili. Museli sme siahnuť na dno síl. Potvrdilo sa, že česká liga je kvalitnejšia a Lovosice hrajú kvalitnejšie zápasy. My takéto potrebujeme, preto by bolo dobré, aby sme doma vyhrali, postúpili a hrali v tejto súťaži ďalej.“

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana: „Vedeli sme, že toto bude pre nás veľmi ťažký zápas. Dobre sme sa naňho pripravili. Ukázali sme dobrú hru v obrane. Vyhrali sme o štyri góly a vieme, čo nás teraz čaká v Prešove. Budeme sa chcieť pripraviť ešte lepšie a chceme postúpiť.“   

O odvetný zápas 2. kola európskej pohárovej súťaže sa uskutoční v Prešove o týždeň. Do tej doby sa hádzanári stretnú v domácej Niké handball extralige, kde privítajú tím ŠKP Bratislava.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.