marec 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

S opravou cesty súvisia aj dopravné obmedzenia

Na ceste medzi Lipanmi a Červenicou pri Sabinove prebieha rekonštrukcia

Rekonštrukcia úseku na frekventovanej ceste prvej triedy I/68, ktorá spája Lipany a Sabinov už začala. Vodiči sa tak budú musieť pripraviť na čiastočné dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú predbežne do 5. júla. Opravu vozovky realizuje spoločnosť EUROVIA SK a prebieha v rámci projektu Slovenskej správy ciest. Ten zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku.
„Rekonštrukcia vozovky I/68 na dva a pol kilometrovom úseku medzi obcami Lipany a Červenica pri Sabinove bude od pondelka 28. júna do štvrku 1. júla realizovaná v popoludňajších, večerných a nočných hodinách medzi 17:00 a 4:00 hod. Takto vychádzame v ústrety vodičom, aby sme ich počas pracovných dní obmedzovali čo najmenej a premávka ostala čo najviac plynulá. V sobotu a nedeľu budú práce pokračovať cez deň od 6:00 do 18:00 hod.,“ hovorí Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.
S opravou cesty súvisia aj dopravné obmedzenia, preto bude premávka riadená pomocou regulovčíkov a maximálna povolená rýchlosť bude v rekonštruovanom úseku znížená z pôvodných 90 km/h na 50 km/h.
Pôvodná vozovka nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka obnoveniu povrchu komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť. Vodiči tak cestu budú môcť využívať niekoľko ďalších rokov vo vysokom komforte a určite ocenia, že budú jazdiť po novej, kvalitnej a bezpečnej vozovke.

V úvodnej fáze opravy prebehlo frézovanie povrchu vozovky, od pondelka sa začne s pokládkou asfaltobetónov a nasledovať bude spevnenie krajníc pomocou štrkodrvy.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.