marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pri pokuse dostať sa do kostola poškodili dvere

Policajti vyšetrujú poškodenie rímskokatolíckeho kostola svätej Kataríny Alexandrijskej v obci Veľká Lomnica, okr. Kežmarok. Počas včerajšieho popoludnia sa do kostola cez bočné dvojkrídlové drevené dvere pokúšali dostať traja chlapci. Na dverách rozštiepili kryciu lištu a urobili rôzne odreniny na povrchu. Chlapcov pristihol farár, ktorý jedného z nich aj zadržal, ostatní ušli. Išlo o miestneho maloletého chlapca, ktorý ešte nie je trestne zodpovedný. Po ostatných polícia pátra. Kostol je národnou kultúrnou pamiatkou a je zapísaný v Ústrednom zozname pamiatkového fondu, v registri nehnuteľných kultúrnych pamiatok. Farnosti vznikla škoda vo výške približne 500,- Eur. Kežmarský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

Prvýkrát boli úspešní na druhýkrát už nie

Z prečinu porušovania domovej slobody obvinili včera policajti z Raslavíc 16 ročného mladíka z obce Lascov, okr. Bardejov.
Obvinený chlapec 08.04.2021 v dopoludňajších hodinách vošiel spolu s 10 ročným susedom na dvor jedného z rodinných domov v Lascove. Odtiaľ zobrali 6m kábel so zástrčkou zapojený v zásuvke na 380 voltov a zo skladu pri kotolni zobrali z dvoch vŕtačiek, šrotovníka a brúsky taktiež káble so zástrčkami. S káblami odišli preč a tieto za dedinou opálil a získané medené drôty odniesli do zberu. V ten istý deň sa vo večerných hodinách do toho istého domu vrátili a chceli odtiaľ odcudziť ďalšie káble rôznych dĺžok a priemerov. Boli však vyrušený bratom majiteľa domu. Trestné stíhanie voči maloletej osobe nie je prípustné.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.