apríl 26, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U nás skoro 100- tisíc zaočkovaných

Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

Pre záujemcov o preočkovanie AstraZenecou zriadi vlastný registračný systém

Prešovský samosprávny kraj uplynulý víkend v troch veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) v Prešove, Poprade a Humennom podal 11 344 vakcín proti koronavírusu. Obyvateľov očkoval aj prostredníctvom svojej výjazdovej služby (VOS), ktorá sa dostala k 932 záujemcom v deviatich obciach kraja. Počas dvoch dní tak PSK zaočkoval ďalších 12 276 ľudí.

Krajská samospráva sa cez víkend 22. a 23. mája vo veľkokapacitných očkovacích centrách prioritne zamerala na preočkovanie vakcínou AstraZeneca, pričom jej druhú dávku dostalo spolu 7 090 ľudí. „Z tohto počtu bolo približne 350 občanov, ktorí sa na preočkovanie dostali vďaka iniciatíve prešovskej župy a novému emailovému kontu (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.). Ten sme zriadili uplynulý piatok pre promptné riešenie množiacich sa dopytov od čakateľov na druhú dávku vakcíny AstraZeneca, ktorí sú v časovom horizonte 11 a viac týždňov od prvého očkovania a nebola im doručená pozývacia SMS zo štátnej čakárne. Už v najbližších dňoch pre tento účel zriadime aj vlastný registračný systém,“ informoval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Vo VKOC Prešov sa počas dvoch víkendových dní podalo spolu 6 060 vakcín. V sobotu 22. mája tu prebiehalo preočkovanie vakcínou AstraZeneca, kde druhú dávku dostalo rekordných 3 447 ľudí. V nedeľu sa očkovalo vakcínou Pfizer/BioNtech, ktorá bola podaná 2 613 ľuďom, z toho druhou dávkou tejto vakcíny bolo zaočkovaných osem ľudí.

Vo VKOC Humenné sa počas víkendu očkovalo výhradne vakcínou AstraZeneca, ktorej druhú dávku dostalo spolu 2 146 ľudí, 1 193 v sobotu 22. mája a 953 v nedeľu 23. mája.

V popradskom VKOC sa za uplynulý víkend vyočkovalo 3 138 vakcín. V sobotu 22. mája sa tu očkovalo druhou dávkou vakcíny AstraZeneca, ktorou sa preočkovalo 1 497 ľudí. V nedeľu 23. mája pokračovalo očkovanie vakcínou Pfizer/BioNtech. Podala sa spolu 1 641 záujemcom, z tých bolo sedem zaočkovaných jej druhou dávkou.

Z dôvodu nedostatočného záujmu, respektíve nenaplnenia kvót v registračnom systéme bolo cez víkend dočasne mimo prevádzky VKOC Bardejov a VKOC Stará Ľubovňa.

Cez víkend naopak v teréne fungovala výjazdová očkovacia služba prešovskej župy. A to konkrétne v deviatich obciach kraja - v Hankovciach, Hermanovciach, Malom Šariši, Spišskej Starej Vsi, Haligovciach, Chlmci, Malcove, Svite a Spišskej Teplici. Zdravotnícke tímy tu zaočkovali


932 ľudí nad 60 rokov, imobilných, resp. ťažko zdravotne postihnutých, ktorí majú sťažený prístup k očkovaniu.

Prešovský samosprávny kraj vo svojich veľkokapacitných očkovacích centrách od ich spustenia 27. februára a prostredníctvom svojej výjazdovej očkovacej služby, ktorú zriadil 8. mája, vyočkoval spolu už takmer 98-tisíc vakcín proti ochoreniu Covid-19.
Konkrétne sa dovedna v piatich župných centrách podalo 95 263 vakcín záujemcom o očkovanie, prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby PSK bolo k 24. máju zaočkovaných 2 644 ľudí.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Naposledy zmenené utorok, 25 máj 2021 06:24

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.