apríl 26, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Finančne podporili 29 žiadateľov

Foto: predseda PSK Milan Majerský, archív TV7 Foto: predseda PSK Milan Majerský, archív TV7 Autor: Radomír Kreheľ

Prešovský kraj pomohol ďalším rodinám v núdzi

Ďalších takmer 17-tisíc eur rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny. A to celkovo 29 rodinám v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi aj v dôsledku celosvetovej pandémie.

O pridelení finančného príspevku vo výške takmer 17-tisíc eur rozhodla Správna rada Nadácie PSK pre podporu rodiny na svojom ôsmom zasadnutí. Pomocnú ruku podala celkovo 29 žiadateľom z deviatich okresov. Financie rozdelila rodinám v ťažkej životnej situácii z okresu Prešov (9), Kežmarok (5) a Poprad (5), Humenné (3), Levoča (2), Stropkov (2), Snina (1), Bardejov (1) a Vranov nad Topľou (1). „V rámci Nadácie pre podporu rodiny PSK sme pomohli najmä rodičom, ktorí si nemôžu dovoliť finančne náročné rehabilitácie pre svoje deti. Ďalej sme podporili rodiny, ktoré v dôsledku pandémie koronavírusu prišli o prácu a denne premýšľajú z čoho zaplatia účty a nakúpia základné potraviny. Som rád, že sme týmto rodinám mohli aspoň čiastočne pomôcť prekonať ich ťažkú životnú situáciu. Za dva roky sme už stihli prerozdeliť pre rodiny v núdzi dohromady viac ako 168-tisíc eur,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Úspešní žiadatelia využijú finančné prostriedky na rehabilitačné pobyty pre deti, nákup špeciálnych zdravotných pomôcok a základných životných potrieb. Tiež na liečbu v hyperbarickej komore, na zaplatenie nájmu, dlhov či rekonštrukčné práce.


Zdroj: Lea Heilová, PSK

Naposledy zmenené nedeľa, 23 máj 2021 16:51

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.