marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PSK zriaďuje špeciálny email pre čakateľov na preočkovanie AstraZenecou

Určený je pre ľudí po 11. týždni od podania prvej dávky. Prešovský samosprávny kraj eviduje už druhý týždeň zvýšené dopyty ohľadom termínov očkovania druhou dávkou vakcíny AstraZeneca. Sú od občanov, ktorí sú po očkovaní jej prvou dávkou v termíne 11 a viac týždňov a doteraz im nebola doručená pozývacia SMS na podanie druhej dávky. PSK preto zriaďuje špeciálny email určený pre nahlasovanie ľudí čakajúcich na preočkovanie vakcínou AstraZeneca. V blízkej dobe chce na tento účel sfunkčniť aj vlastný registračný systém.

Prešovská župa intenzívne komunikuje s rezortom zdravotníctva v záležitosti týkajúcej sa podávania druhej dávky vakcíny AstraZeneca obyvateľom, ktorí sú v termíne najmenej
11 týždňov od podania jej prvej dávky a doteraz neobdržali zo štátnej čakárne pozývaciu SMS na preočkovanie. S týmito dopytmi sa občania aktuálne najviac obracajú aj na call centrum, ktoré župa pre potreby podávania informácií o očkovaní zriadila, pričom ide o stovky dopytov denne.

PSK sa iniciatíve rozhodlo zriadiť v tejto súvislosti dočasné emailové konto pre občanov, ktorí sú od podania prvej dávky vakcíny AstraZeneca v termíne 11 a viac týždňov a doteraz im z Národného centra zdravotníckych informácií nebol doručený termín na preočkovanie. Títo občania sa môžu od piatka 21. mája prihlasovať na email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., kde bude ich dopyt riešený.

V blízkej dobe chce kraj sfunkčniť aj vlastný registračný systém, ktorý bude určený práve občanom čakajúcim na druhý termín podania vakcíny AstraZeneca.

Zriadením dočasného emailového konta a následne registračného systému pre preočkovanie chce prešovská župa promptne vyriešiť akútny problém, ktorý v očkovacej stratégii Slovenska nastal v súvislosti s nedoručovaním pozývacích SMS na podanie druhej dávky vakcíny AstraZeneca.


HARMONOGRAM NAJBLIŽŠIEHO OČKOVANIA VO VKOC PSK:

VKOC Stará Ľubovňa
Mestská športová hala, Tehelná 1, Stará Ľubovňa
piatok 21.5. - zatvorené
pondelok až streda 24. - 26.5. - zatvorené

VKOC Prešov
Športová hala Hotelovej akadémie, Okružná 18, Prešov
sobota 22.5. - AstraZeneca (preočkovanie)
nedeľa 23.5. - Pfizer/BioNtech
08:00 - 18:00 hod.

VKOC Humenné
Telocvičňa Obchodnej akadémie, Komenského 1, Humenné
sobota 22.5. - AstraZeneca (preočkovanie)
nedeľa 23.5. - AstraZeneca (preočkovanie)
08:00 - 17:00 hod.

VKOC Poprad
Telocvičňa SOŠ technickej, Kukučínova 12, Poprad
sobota 22.5. - AstraZeneca (preočkovanie)
nedeľa 23.5. - Pfizer/BioNtech
08:00 - 18:00 hod.

VKOC Bardejov
Telocvičňa SPŠ, Komenského 5
sobota 22.5. - zatvorené
nedeľa 23.5. - zatvorené


Zdroj: Ivana Ondriová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.