apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V konkurencii dvojice slovinských tímov jeden duel vyhrali a aj napriek tesnej prehre v druhom stretnutí sa vďaka lepšiemu skóre, tešili z celkového prvenstva.

Cenu pre najužitočnejšieho hráča turnaja (MVP) si navyše prevzal Pedro Pacecho.

Tatran na úvod minitrunaja najprv porazil usporiadajúci klub MRD Dobova. Piaty tím uplynulej sezóny slovinskej najvyššej súťaže zdolali zelenobieli 28:22 (12:10), keď osem gólov zaznamenal Nuno Santos. V následnom stretnutí síce Tatran podľahol tímu RD Koper, ktorý v týždni zdolal na jeho palubovke (36:30), o dva góly 19:21 (7:7). Keďže ale Dobova porazila Koper takisto dvojgólovým rozdielom, Tatran sa vďaka lepšiemu skóre tešil z turnajovej trofeje. Oba zápasy na miniturnaji sa pritom hrali na 2x25 minút.

9. prípravný zápas: MRD Dobova (Slo.) - Tatran Prešov 22:28 (10:12), hralo sa 2x25 minút

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Jaballah 1, Linhares 3, Rečičár, Pacheco 4, Fižuleto 5, Hozman, Hernandez 4, Santos 8/4, Michalka 1, Fech, Carapkin 2. Najviac gólov súpera: Šibanc 6, Jezernik 3, 7-metrové hody: 6/5 – 5/4, vylúčenia: 2-4

Tímy sa v úvode striedali vo vedení. Ako prví mierne ušli súperovi hráči Tatrana, ktorí si udržiavali dvoj- až trojgólový náskok počas väčšiny prvého polčasu. V úvode toho druhého ešte Dobova znížila na 13:14, ale štvorgólovou šnúrou sa dostali zelenobieli na koňa a súperovi napokon pripravili šesťgólovú prehru.

10. prípravný zápas: RD Koper (Slo.) – Tatran Prešov 21:19 (7:7), hralo sa 2x25 minút

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Jaballah 2, Linhares 3, Rečičár 2/1, Pacheco 5, Fižuleto, Hozman, Hernandez 1, Santos 2/1, Michalka 2, Grzentič, Fech 1, Carapkin 1. Najviac gólov súpera: Jovičič 6/1, Planinč 4/3, Makuc 3, 7-metrové hody: 4/4 – 5/2, vylúčenia: 4-2,

Vo svojom poslednom vystúpení v Slovinsku viedol Tatran 5:3, ale trojgólovou šnúrou dovolil súperovi ešte v prvom polčase dostať sa do vedenia. Zverenci Slavka Golužu, ktorí nastúpili v priebehu štyroch dní už na svoj piaty duel, potom viackrát zlikvidovali drobný náskok súpera. No za stavu 16:16 inkasovali trikrát za sebou a to zápas zlomilo v prospech tímu RD Koper. Tomu pomohli aj tri nepremenené sedemmetrové hody Tatrana v zápase.

Hlasy po zápase a sústredení v Slovinsku:

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „S domácim tímom sme síce vyhrali, ale zápas to bol ťažký. V hale bolo extrémne teplo. Snažili sme rotovať zostavu, ale bolo vidno, že chlapci sú unavení. Predsa len to bol štvrtý zápas za štyri dni. V druhom stretnutí sme síce boli unavení, ale ukázali aj charakter. So súperom sa naťahovali o každý gól. Nemám čo chlapcom vyčítať. Škoda, že sme prehrali, ale dôležité je, že sa nikto nezranil a aj z tohto zápasu si musíme zobrať ponaučenie. Spojkový rad bol úzky a nie je jednoduché, aby tí, ktorí ťahali mužstvo išli vždy naplno. Dnes sme nepremenili štyri sedmičky, čo svedčí o akejsi strate koncentrácie. Bol to náročný výjazd, odohrali sme ale proti slovinským tímom dobré zápasy. Musíme si teraz oddýchnuť a potom sa už začať pripravovať na Slovenský pohár.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Celý výjazd bol plánovaný tak, aby otestoval pripravenosť chlapcov. Tempo bolo veľmi namáhavé, čo sme aj chceli. Keď zhodnotíme prípravný blok, prehrali sme s poľskými Kielcami a víťazne odohrali ďalšie štyri zápasy proti účastníkom prvej poľskej ligy, ktorá celkovo je niekde inde ako my. Takisto sme odohrali päť zápasov v Slovinsku proti štyrom rozličným mužstvám. Každé z nich sme porazili a určite sa tak nemáme za čo hanbiť. Mať takúto bilanciu proti tímom z vyspelých hádzanárskych krajín je slušné, takže si myslím, že s tým môžeme byť spokojní. Keďže máme veľa nováčikov v mužstve, jedným z cieľov tohto výjazdu bola simulácia toho, čo sa môže, ak európske súťaže riadne odštartujú, stať v priebehu sezóny, kde je tempo vysoké. Veľa chlapcov sem prišlo a nebolo zvyknutých hrať dva zápasy do týždňa, nieto takéto tempo. Je to dôležité aj po mentálnej stránke, aby sa chlapci vedeli popasovať s únavou, ale aj vlastnou hlavou. Bojovali so silami až do konca a vo všetkých zápasov sme potešili fanúšikov tým, že sme strelili veľa gólov. Prehra v poslednom zápase síce mrzí, ale celkové konečné víťazstvo na turnaji je odmenou pre chlapcov za ich úsilie a nasadenie, ktoré dali do zápasov počas tohto turné. Vládne teda spokojnosť a môžeme konštatovať, že výjazd splnil svoj účel.“

Roman Carapkin, kapitán tímu na výjazde: "Určite je to dobrá skúsenosť pre chlapcov, ktorí tu prišli. Za štyri dni sme odohrali päť zápasov, čo je náročné. Jeden zápas na deň sme ešte zvládali, ale dnes to bolo s dvomi stretnutiami za sebou už veľmi ťažké. Aj preto sme zrejme urobili viacero zbytočných technických chýb. Prehrali sme síce posledný zápas, ale napokon vyhrali turnaj, čo nás môže tešiť a je to v podstate prvé takéto víťazstvo v sezóne. Škoda len, že sa nám počas turnaja zranil Nino Grzentič. Bolo ťažké rotovať hráčov, keďže nám prakticky vypadli už tri ľavé spojky. Ale je to aspoň šanca pre nových hráčov ukázať čo v nich je. Teraz sa už ideme pripravovať na prvý hlavný turnaj Slovenský pohár."

Pedro Pacecho, najužitočnejší hráč turnaja: "Bol to pre nás dobrý test pred Final 4 Slovenského pohára. Ukázali sme viacero dobrých vecí, ale aj niekoľko takých, na ktorých musíme ešte popracovať. Máme týždeň času na tréning, fyzickú, ale aj mentálnu prípravu. Musíme opraviť najmä chyby, ktoré sme robili počas tohto turnaja, pretože tieto chyby nás v ďalších zápasoch môžu stáť lepšie výsledky."

Výpravu Tatrana teraz čaká návrat domov a príprava na prvé oficiálne zápasy novej sezóny. Tie odohrajú Prešovčania počas budúceho víkendu (29. – 30. august) na vyvrcholení odloženého Final 4 Slovenského pohára z minulej sezóny. V sobotu 29. augusta od 17. hodiny čaká na Tatran v semifinále tejto súťaže tím HKM Šaľa.

Zdroj: Ivan Kriššák, TP 

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.