apríl 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: kúpalisko Sabinov, zdroj MsKS Sabinov Foto: kúpalisko Sabinov, zdroj MsKS Sabinov

V Sabinove zaspieva Meky rovnako na koncerte ako aj doma

V letnej ponuke Mestského kultúrneho strediska má stabilné miesto kino, divadielko, či knižnica. "Aj napriek tomu, že sa mnoho vecí za posledné obdobie roku 2020 zmenilo, nespochybňujeme, že sme otvorili letnú sezónu. Vyhliadky pre kultúru síce niesu najlepšie, ale robíme čo môžeme resp. z nášho ponímania musíme zachovať status kultúry ako neoddeliteľného prvku človečenstva." uvádza Mgr. Jozef Váhovský riaditeľ MsKS a športového areálu Sabinov a dodáva: "Každá z návštev, našich kultúrnych stánkov  je priamou podporou miestnej a regionálnej kultúry, ale aj podpory svojho poznania či vyžitia."

Z letného re-mixu kuuulTÚRY v Sabinove dávajú do pozornosti: Autobiografia speváka, ktorý zaspieva rovnako na koncerte ako aj doma si v kine môžu záujemcovia zhliadnúť film MEKY a náročný detský divák si zas príde na svoje v klasike zvanej SCOOBY DOO. Celý program na mesiac júl je zverejnený na stránke www.kinotorysa.sabinov.sk.

Sabinovské kino sa stalo partnerom aj pri organizovaní detských táborov počas leta a namiešali koktejl dobrej rozprávky už pre masu táborníkov. Spresňuje Mgr. Jozef Váhovský: "Ak sa vo Vašom okolí schyľuje k organizovaniu táborov kontaktujte nás. / Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. - 0910 885 881/". Zároveň ak vyhľadávate počas leta miesta, kde by ste sa dokonale schladili, ponúkajú dokonale klimatizovaný objekt mestského múzea v BAŠTE. Počas prázdninových mesiacov tam popri tom, môžete naďabiť aj na inšpiratívnu výstavu ŠARIŠSKÉHO HRADU v minulosti a dnes a taktiež výstavu KAMENNÍ STRÁŽCOVIA. Za celý tento zážitok dáte 1 euro. Výstava je dokonalým poznávacím zájazdom na ceste po Eurovele od Šarišského hradu až k bašte v Sabinove. Výstava potrvá od 1.7.2020 až do 31.8.2020.


S príchodom leta sa očakávame aj zvýšenú návštevnosť turistov v Sabinove, preto od 1.7.2020 opäť otvorili prevádzku Kultúrno informačného centra Námestí slobody č. 62. Okrem iného rozšírili jeho ponuku o tričká a odznaky s témou filmu Obchod Na korze v modernom ponímaní, v spolupráci s Chodnikobchodnakorze.sk.

"Veríme, že ak Vás navštívia Vaši blízki ponúknete im možnosť navštíviť naše KIC-ko. V prípade vopred avizovanej návštevy počas víkendu nás kontaktujte." spresňuje riaditeľ MsKS a dodáva: "Na dvere divadielka HALABALA zaklopal náš malý kamarát krtko a povedal nám, že zajačik a myška sa už tešia na sobotňajšie stretnutie. Preto vás pozývame v sobotu 25. júla 2020 o 16.00 hodine do Kultúrneho centra Na korze, Námestie slobody č. 100 v Sabinove. V novej rozprávočke sa stretnete s krtkovými kamarátmi, ale hlavne s nohavičkami s veľkými vreckami. Aby náš krtko neochorel na škaredú chorobu, ktorá nás všetkých trápi, musíme jeho aj seba chrániť. Preto poproste mamičky, alebo oteckov, aby vám čím skôr zakúpili vstupenky na predstavenie, pretože počet divákov je obmedzený. Môžu ich kúpiť v KIC, Námestie slobody č. 62, Sabinov.. P.S. odkaz pre mamičky - Nezabudnite zobrať sebe aj deťom od 2 rokov -RÚŠKO. Tešia sa na Vás divadelníčky súboru..."

Letný prevádzkový čas Mestskej knižnice v Sabinove.

"KNIHA môže byť Vašim spoločníkom aj počas relaxu na našom Mestskom kúpalisku v Sabinove. Po náročnej predpríprave na úrovni rokovaní mesta Sabinov, poslaneckej snemovne, následnej príprave spojenej s dobrovoľníctvom v našom meste a aktívnemu prístupu zamestnancov MsKS a ŠA, by v najbližších dňoch malo naše "KUPKO" otvoriť svoje brány a privítať svojich priaznivcov zo Sabinova a okolia vo svojich priestoroch. Sledujte preto príspevky na oficiálnej stránke MsKS a ŠA: https://www.facebook.com/zivotvsabinove/ a budete včas informovaní." uzatvára informácie o kultúrnom lete v Sabinove Mgr. Jozef Váhovský riaditeľ MsKS a športového areálu Sabinov

Zdroj: MsKS a športového areálu Sabinov

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.