marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kondolencia arcibiskupa služobníkovi vladykovi Milanovi

Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

Kondolencia arcibiskupa Jána Babjaka SJ k úmrtiu vladyku Milana Šášika

Predseda Rady hierarchov Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris na Slovensku, prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ prijal s hlbokým zármutkom, ale zároveň v nádeji na slávne vzkriesenie, včerajšiu správu z Mukačevskej eparchie o náhlej smrti vladyku Milana Šášika CM, mukačevského eparchu.
„Táto správa sa ma veľmi dotkla. Vladyku Milana som vnímal ako horlivého apoštola, muža modlitby a veľkej obety, ktorý v ťažkých časoch prebral správu Mukačevskej eparchie. Stal sa otcom kňazov i veriacich a vytrvalo s nasadením všetkých svojich síl pracoval pre ich dobro a bránil gréckokatolíckych veriacich. Mali sme k sebe veľmi blízko, veď sme sa poznali už od roku 1973, od začiatku teologických štúdií v Bratislave, kde sme sa stali veľkí priatelia. On, ako rímskokatolík, túžil dýchať obidvoma časťami pľúc, ako to vyjadril pápež sv. Ján Pavol II. Preto navštevoval aj prednášky z východného obradu a asistoval pri svätých liturgiách v chráme Povýšenia sv. kríža na Ondrejskom cintoríne v Bratislave.
Do biskupskej služby sme boli vyslaní spoločne pápežom Jánom Pavlom II., ktorý nás konsekroval na biskupov 6. januára 2003 v Bazilike sv. Petra v Ríme. Vladyku Milana som si veľmi vážil a viem čo všetko robil pre gréckokatolícku cirkev na Podkarpatskej Ukrajine.
Vyjadrujem úprimnú, hlbokú sústrasť všetkým jeho príbuzným, pomocnému vladykovi Nilovi, všetkým kňazom, rehoľníkom a veriacim Mukačevskej eparchie a ubezpečujem ich o svojich ustavičných modlitbách za jeho nesmrteľnú dušu.“

V blaženom zosnutí večný pokoj udeľ Pane svojmu zosnulému služobníkovi vladykovi Milanovi a zachovaj mu večnú pamiatku!

Zdroj: Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.