apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kód 5MNHL8 pre aktiváciu kupónu na jazdy zadarmo

Mesto Prešov aktívne podporuje Európsky týždeň mobility

Európsky týždeň mobility (ETM) sa vracia od 16. do 22. septembra so záväzkom zlepšiť mestskej mobility a podporiť udržateľné dopravné riešenia. Hlavným motívom je "Nechajte auto doma", ktorým sa zvýrazňuje dôležitosť aktívnej mobility a verejnej dopravy.

Mesto Prešov sa do tejto iniciatívy opäť aktívne zapojilo. Počas ETM 2023 budú na vybraných základných školách v meste organizované vzdelávacie prednášky o bezpečnosti chodcov a cyklistov v cestnej premávke. (ZŠ Kúpeľná, ZŠ Čsl. armády, ZŠ Lesnícka, ZŠ M. Nešpora a ZŠ Námestie Kráľovnej pokoja). Tieto aktivity budú prebiehať od pondelka 18. septembra do piatka 22. septembra.

Prešovčania budú mať tiež príležitosť si skontrolovať a nastaviť svoje bicykle na Hlavnej ulici vo štvrtok 21. septembra od 13:00 do 17:00 hod.

Počas Európskeho týždňa mobility bude podporované aj využívanie zdieľanej dopravy. Mesto pripravilo špeciálny kód (5MNHL8) pre aktiváciu kupónu na 5 hodín denne jazdy zadarmo na zdieľaných bicykloch.

Vrcholom ETM 2023 bude "Deň bez áut" 22. septembra, kedy bude verejná doprava v I. aj II. tarifnom pásme zdarma pre vodičov po preukázaní sa vodičským preukazom.

Téma tohtoročného Európskeho týždňa mobility je "ŠETRI ENERGIU", ktorá zdôrazňuje dôležitosť zníženia energetických nákladov v doprave a prispieva k udržateľnejšej a efektívnejšej mobilite. Doprava je kľúčovým faktorom v boji proti klimatickým zmenám a zlepšovaniu životného prostredia a mesto Prešov je odhodlané konať v tejto oblasti.

 
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.