apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Každý týždeň letecky z Košíc cestujú dovolenkári do Turecka

Malebná Turecká riviéra so sviežimi zelenými borovicovými a cédrovými lesmi, plážami s jemným pieskom a krištáľovo čistým tyrkysovým morom je prázdninovou destináciou par excellence. Tu sa ale definícia dovolenky v žiadnom prípade neobmedzuje na dovolenku pri mori. Je to tiež ideálne miesto na oddychovú dovolenku, ktorá poskytuje maximálnu relaxáciu. Teraz je čas zažiť bezproblémový okamih pohody. Čas sústrediť sa na seba, urobiť si pauzu, aby ste sa stali lepšou verziou seba samého. Turecká riviéra, ďaleko od starostí mestského života, je ideálna na odpočinok, aby ste zo života mali čo najviac úžitku. Od tradičných zážitkov z historických tureckých kúpeľov a praktík jogy pri východe slnka až po súčasné kúpeľné a reflexné sedenia, moderný a pritom tradične dobre zakorenený turecký stredomorský región ponúka mnoho každému návštevníkovi hľadajúcemu relaxáciu.  

Tradičné hýčkanie: Turecké kúpele 

Po dni strávenom prehliadkou pamiatok a plážových radovánok si oddýchnite v hammame, lepšie známom ako turecké kúpele. Oddýchnite si v saune a pare, potom si zájdite na penovú a olejovú masáž, hlinenú masku alebo špeciálne balíčky pre nevestu a ženícha.   Historické budovy hammamu, rozosiate v centrách miest po celom Turecku, majú zvláštnu architektúru. Hammam, praotec kúpeľov, poskytuje jedinečný orientálny zážitok z kúpania. Ako tisíc rokov starý očistný rituál je táto rodovo segregovaná relaxačná prestávka v mystickej atmosfére kúpeľa tradičným spôsobom, ako sa krásne očistiť, a je prirodzeným tonikom proti stresu moderného života.   Posaďte sa na mramorovú dosku a pomocou zlatej alebo striebornej misky si nalejte vodu na telo. Potom si ľahnite na vyhrievané mramorové lôžko uprostred a odovzdajte sa do erudovaných rúk tellaka alebo natiera, ktorý vaše telo potrie hrubou kúpacou rukavicou pre zdravý peeling, namydlí vás a potom vám ponúkne hodvábnu masáž pre dokonalú relaxáciu. Na konci rituálu si vychutnajte ľadovo vychladený nápoj v jednom zo špeciálne navrhnutých spoločných priestorov. Možno sa budete chcieť zastaviť v obchode so suvenírmi, aby ste získali vlastný kvalitný uterák a umývacie rukavice.    

Vaša súkromná svätyňa 

Ak dávate prednosť modernejšej verzii plnej moderných alternatív, zamierte rovno do kúpeľov a doprajte svojim zmyslom ultimátnu kúpeľnú seansu – môžete sa rozhodnúť pre jednu vo svojom hoteli alebo si vybrať kúpele o niečo ďalej v blízkom meste.   Kúpele v hoteloch sú skutočným útočiskom pokoja a ponúkajú luxusné kabíny a vnútorné i vonkajšie relaxačné priestory a pokojné upravené terasy odrážajúce stredomorskú klasiku. V cieľových kúpeľných strediskách váš pobyt zahŕňa okázalé ubytovanie, výnimočné stolovanie z farmy, vonkajšie eskapády a wellness programy. Zverte sa do odbornej starostlivosti na masážnu terapiu - fluidné ťahy uvoľňujú svaly a stimulujú tkanivá pre pružnú pevnosť. Pokožka je zmäkčená éterickými olejmi a zvlhčená, telo sa cíti ľahšie, únava mizne. Pamätajte, že masáž preukázateľne zlepšuje kvalitu spánku a imunitný systém a podporuje celkový pocit pohody. Tu hýčkanie nekončí - môžete sa rozhodnúť pre starostlivosť o tvár, vyskúšať saunu a parný kúpeľ alebo si dopriať prestávku vo vírivke jacuzzi. Môžete sa dokonca zastaviť v kúpeľných obchodoch pre jedinečný zážitok z nakupovania a objaviť spojenie umenia, krásy a vône aj živé stelesnenie vízie relaxácie. Nájdete tu kolekciu starostlivosti o pleť proti starnutiu, parfumy, kolínske vody, tradičné potreby pre hammam a špičkové textilné produkty. Ak chcete, môžete sa rozhodnúť pre výlet mimo hotela a zájsť do wellness centra. Tieto centrá sa nachádzajú v pokojných, vyrovnaných priestoroch a sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú omladenie tela a regeneráciu duše. Viac ako len krásny pôžitok, tieto centrá poskytujú prvky pre vašu fyzickú aj emocionálnu pohodu.

 

Naposledy zmenené sobota, 08 júl 2023 08:41
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.