apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Medzi Vranovom n/T a Parchovanmi sa začala rekonštrukcia

ilustračné foto ilustračné foto

Na ceste prvej triedy medzi Vranovom nad Topľou a Parchovanmi sa začala rekonštrukcia

Na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája okresné mesto Vranov nad Topľou a obec Parchovany, sa spustili stavebné práce. V rámci nich sa zmodernizuje úsek s dĺžkou takmer 10 km a zrekonštruuje sa 5 mostov. Vodiči sa budú musieť pripraviť aj na čiastočné obmedzenia dopravy. Opravu komunikácie pre Slovenskú správu ciest (SSC) za viac ako 11,6 mil. EUR bez DPH realizuje spoločnosť EUROVIA SK. 


V rámci stavebných prác sa na celom úseku vymení obrusná a ložná vrstva krytu vozovky. Tam, kde to bude potrebné, sa vymení konštrukcia vozovky a upraví sa podložie. Kvôli zosilneniu komunikácie sa v niektorých miestach zrealizuje aj pokládka výstužnej geomreže. Po celej dĺžke úseku sa vymenia zvodidlá i smerové stĺpiky, zhotoví sa nové vodorovné dopravné značenie a tiež sa vymení a doplní zvislé dopravné značenie. V extraviláne rekonštruovanej komunikácie bude súčasťou modernizácie aj rozšírenie cesty na 9,5 m.   
„Na úseku zrekonštruujeme aj dve križovatky, päť autobusových zastávok a na dvanástich priechodoch pre chodcov sa pridá nové osvetlenie. V obci Sačurov sa nainštaluje nová meteostanica a automatické sčítače dopravy. Súčasťou prác bude taktiež kompletná rekonštrukcia piatich mostných objektov, ktoré sa nachádzajú na trase v extravilánoch Vranova nad Topľou (3) a obcí Sačurov (1) a Parchovany (1). Technický stav existujúcich mostov je nevyhovujúci, opory aj nosné konštrukcie sú skorodované a poznačené zatekaním, výstuž je obnažená a skorodovaná. Preto sa aj vzhľadom na bezpečnosť účastníkov cestnej premávky pristúpi najskôr k ich demolácii a následne sa tieto mosty vybudujú nanovo,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.


Výstavba bude prebiehať za plnej premávky a doprava bude usmernená dočasným dopravným značením. V blízkosti rekonštruovaných mostov sa vybudujú dočasné obchádzkové trasy, kde bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu za pomoci svetelnej signalizácie. Počas trvania stavebných prác budú prístupné všetky vjazdy a prístupy k pozemkom.
Súčasná cestná komunikácia nespĺňa požiadavky aktuálnych noriem. Modernizácia daného úseku zabezpečí zlepšenie jeho prevádzkovej spôsobilosti a predĺženie životnosti vozovky. Vodiči tak budú môcť jazdiť po novej a kvalitnej ceste. Cieľom rekonštrukcie je zabezpečenie plynulosti a zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.