apríl 18, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kuchárky prešovských škôl a školských zariadení opäť predviedli svoju kreativitu a zručnosti pri príprave chutných a oku lahodiacich jedál.

V rámci Svetového dňa výživy mesto Prešov ocenilo nielen ich tvorivosť, ale aj náročnú prácu. Trinásty ročník podujatia sa niesol v téme Ovocie a v duchu hesla "Prevencia výživou."

Hosťom sa prihovorila aj Oľga Luptáková z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Zvolen, odborníčka na legislatívu v oblasti produkcie potravín. Divákov svojimi vystúpeniami zabavili malí ovocníčkovia, deti z MŠ Jurkovičova a MŠ Mukačevská. MŠ Haburská pripravila nádhernú výzdobu historickej sály PKO Prešov.

Cenu primátorky mesta Prešov získali Citrónové rezy, ktoré pripravili šikovné kuchárky zo školskej jedálne MŠ Zemplínska.

Svetový deň výživy bol zároveň príležitosťou na ocenenie zamestnancov.

Za svoju prácu získali ocenenie:

Mária Grejtáková - hlavná kuchárka v ZŠ Československej armády 22; pripravuje aj bezlepkové jedlá,
Lenka Hudoková- vedúca zariadenia školského stravovania MŠ Jurkovičova,
Beáta Bednarčáková – vedúca zariadenia školského stravovania v MŠ Antona Prídavka,
Jitka Macejová – kuchárka v ZŠ Šrobárova; bezlepkovú stravu pre deti pripravuje od roku 2014,
Alena Hajtolová – vedúca zariadenia školského stravovania v ZŠ Šmeralova.

 

Trinásty Svetový deň výživy v Prešove bol plný ovociaMesto Prešov dlhodobo a aktívne venuje veľkú pozornosť zdravej výžive a zdravému životnému štýlu, a to najmä výžive detí. V tejto oblasti máme za sebou aj viaceré merateľné výsledky a prvenstvá, za ktoré si Prešov prevzal na konferencii v Prahe, pri príležitosti 70. výročia prvej zmienky školského stravovania, najvyššie ocenenie v SR.

Školské stravovanie v meste Prešov sa ako jedno z prvých na Slovensku zapojilo aj do projektu "Dovidenia rezne, alebo Startup modrej planéty". Jedným z cieľov tohto projektu je podpora a nákup potravín od regionálnych producentov či nakupovanie v ekologických obaloch. Projekt tiež umožňuje flexibilný prístup k zostave jedálneho lístka, t.j. akceptovanie náboženských požiadaviek, národnostných špecifík a podobne, a tiež znižovanie zdroja živočíšnych bielkovín v prospech tých rastlinných.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.