marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na Hrad Šariš prichádza 10. filmová noc

O zážitky pod hviezdami bude postarané

Jedinečný festival plný neobyčajných zážitkov pod holým nebom - Filmová noc na hrade (FNNH) je späť. Organizátori zaplnili program zaujímavými filmami, predstaveniami a workshopmi. Atraktívnou novinkou bude podujatie Warm up s premiérovým filmom pri rybníkoch vo Veľkom Šariši.
Na Hrad Šariš mieri 10. ročník multižánrového festivalu Filmová noc na hrade, ktorý je jediným svojho druhu v celej strednej Európe. Historický areál hradu bude v termíne od 14.7. do 17.7.2022 patriť filmovým lahôdkam, výbornej hudbe a zábave. Chýbať však nebudú ani podnetné diskusie, pestrý program pre najmenších, pútavé divadlá a predovšetkým veľký (hradný) kopec dobrých a kvalitných filmov.
„Návštevníkom samozrejme ponúkneme aj dlhometrážne snímky. Jednou z nich bude film Obchod na korze, ktorý tento rok oslavuje 65. výročie zisku Oscara za najlepší cudzojazyčný film. Premietať ho budeme z 35mm filmu, čo je v dnešnej dobe veľkou raritou, a preto som presvedčený, že to zaujme aj mladších návštevníkov. Tento film navyše uvedieme za účasti vzácnych hostí,“ uviedol organizátor festivalu FNNH Peter Vlkovič.
Horúcou novinkou aktuálneho ročníka festivalu bude podujatie Warm up, ktoré je naplánované v predvečer festivalového víkendu - 14.7.2022, v príjemnom prostredí pri rybníkoch v katastri Veľkého Šariša. Pôjde o plážové kino s dvomi filmami, ktoré bude mať vo Veľkom Šariši a okolitom regióne absolútnu premiéru. Prvým filmom bude rozprávka určená pre rodiny s deťmi s názvom Zakliata jaskyňa, ktorá sa začne o 17:30 hod. Po nej bude nasledovať celoslovenská kinopremiéra v podobe komédie Hádkovci, ktorá príde na rad o 21:00 hod.
V piatok 15.7. a v sobotu 16.7.2022 bude festival pokračovať hlavným programom, ktorého dejiskom bude už tradične hradný kopec na Hrade Šariš. O zážitky pod hviezdami bude dokonale postarané a nadšenci, ktorí sa rozhodnú na hrade stráviť celú noc, budú mať opäť možnosť stanovať priamo v hradnom areáli. Neváhajte a pridajte sa!

Návštevníci festivalu Filmová noc na hrade mohli počas deviatich rokov jeho existencie a jedného medziročníka vidieť vyše 700 filmov (vrátane krátkych aj dlhometrážnych) a vychutnať si takmer 50 hudobných vystúpení umelcov. Okrem toho festival ponúkol množstvo diskusií, prednášok, workshopov, chill out zón, rozhlasových zón, detských kútikov s kompletnou starostlivosťou o deti. Viaceré filmy boli uvedené v celonárodnej premiére a niektoré snímky dokonca v celosvetovej festivalovej premiére. Išlo o významné slovenské filmové diela svetového rázu, pričom nechýbali živé diskusie pre fanúšikov za účasti hostí a tvorcov.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.