apríl 25, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vyšetrovatelia v štyroch okresných riaditeľstvách počas víkendu začínali trestné stíhania vo veci trestného činu pytliactva.

Ide o päť prípadov, kde páchatelia sú zatiaľ neznámi. Zákon pri tomto porušení zákona stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky.
K dvom prípadom došlo v okrese Bardejov. Najskôr bola ulovená jelenica nájdená v katastrálnom území mesta, časť Dlhá Lúka, išlo o dvojročné zviera o váhe cca 200 kilogramov.
Druhé zviera bolo nájdené v katastrálnom území obce Becherov, v časti zvanej Dujava, tu bol bez povolenia ulovený desaťročný jeleň vážiaci viac ako 220 kilogramov. Pytliak v tomto prípade oddelil hlavu od tela a tú si odniesol.
Aj humenský vyšetrovateľ preveruje okolnosti prípadu pytliactva, nakoľko bola strelnou zbraňou usmrtená jelenica Jeleňa lesného. Páchateľ ju uhynutú ponechal v priekope, pri lesnej ceste smerujúcej k lokalite Veské, v katastrálnom území obce Koškovce.
Zákon o poľovníctve porušil aj pytliak v okrese Poprad. Za Tatranskou Kotlinou pri ceste v smere na Spišskú Belú, v lokalite zvanej Za Bielou, bolo nájdené torzo 5 ročného jeleňa, bolo bez hlavy, ktorú si pytliak odniesol so sebou. Váha zvieraťa bola odhadnutá na viac ako 170 kg.
Posledný prípad bol zaznamenaný v katastri obce Vyšný Komárnik, v blízkosti vstupu na lesnú cestu pri delostreleckom objekte, v časti zvanej Poľana. Páchateľ bez povolenia a pravdepodobne strelnou zbraňou usmrtil samicu Vlka dravého vo veku 12 až 18 mesiacov. Jej kadáver ponechal na mieste.

Vo všetkých uvedených prípadoch pytliaci konali bez potrebného povolenia k lovu, čím porušili ustanovenie zákona o poľovníctve a spôsobili tak príslušným poľovníckym združenia, teda aj Slovenskej republike škodu

ňZdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.