marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Výjazdová služba pokorila hranicu 10-tisíc

PSK vyočkoval už takmer 160-tisíc vakcín proti COVID-19

Prešovský samosprávny kraj atakuje v počte vyočkovaných vakcín proti koronavírusu vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej služby hranicu 160-tisíc. Len počas uplynulých dvoch víkendových dní bolo v centrách podaných vyše 7 200 vakcín od konzorcií AstraZeneca, Pfizer/BioNTech a Sputnik V. Mobilné jednotky za tri dni v obciach zavakcinovali vyše 500 ľudí so sťaženým prístupom k očkovaniu.

Vakcinačné centrá sa aktuálne prioritne orientujú na preočkovanie druhou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Z celkového počtu 7 244 vyočkovaných vakcín, išlo v 6 430 prípadoch práve o preočkovanie. V termíne 26. – 27. júna boli v prevádzke všetky víkendové centrá, Prešov, Poprad, Humenné aj Bardejov. VKOC Stará Ľubovňa je otvorené dnes 29. júna a zajtra 30. júna, pričom sa tu realizuje preočkovanie vakcínou AstraZeneca v celkovom alokovanom množstve 800 vakcín.

V prešovskom krajskom centre bolo v sobotu 26. júna realizované preočkovanie AstraZenecou, ktorá sa podala 2 480 ľuďom. Popradské centrum očkovalo uplynulú sobotu čakateľov na druhú dávku vakcíny AstraZeneca, podalo ju 1 034 ľuďom, v nedeľu 27. júna sa realizovalo očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech (1 210 zaočkovaných). Vo VKOC Humenné sa v sobotu preočkovalo AstraZenecou 1 061 ľudí, o deň neskôr tu dostalo prvú, resp. druhú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech 813 ľudí. V Bardejove prebiehalo očkovanie vakcínou Sputnik V, ktorú dostalo 646 záujemcov. Už od budúceho týždňa sa v tomto centre začína s preočkovaním vakcínou Sputnik, ktorej druhá dávka sa podáva v termíne 21 dní od prvého očkovania..

Výjazdová služba PSK očkovala v sobotu 26. júna v Zbudskom Dlhom, taktiež v Čirči, Plavči, Ľubotíne, Kyjove a Plavnici, kde sa zaočkovalo, resp. preočkovalo vakcínou Pfizer/BioNTech 361 ľudí so sťaženým prístupom k očkovaniu, teda ľudí nad 65 rokov, imobilní a ťažko zdravotne postihnutí. V pondelok 28. júna sa realizovala vakcinácia v Závade a Lukáčovciach, kde sa podala proticovidová vakcína 147 ľuďom. Ešte v piatok 25. júna začali mobilné jednotky prešovskej župy zároveň s očkovaním vo väčších výrobných spoločnostiach v kraji, konkrétne v Garrett Motion Slovakia Záborské, kde sa zaočkovalo 68 zamestnancov.

Mobilné jednotky PSK pokračujú v očkovaní v rámci tohtotýždňového očkovacieho turnusu aj dnes 29. júna a v stredu 30. júna, a to v Podolínci, Spišskej Belej, Kurime, Hažlíne, Hlinnom a Vyšnom Žipove. V týchto lokalitách by malo druhú dávku vakcíny proti koronavírusu dostať približne 600 ľudí.

Prešovský samosprávny kraj aktuálne vyočkoval už 157 311 vakcín proti koronavírusu, z toho 146 892 vo svojich veľkokapacitných centrách a 10 419 vakcín prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.