marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

 

Prešov je v COVID oranžovej farbe, podľa automatu to znamená uvoľnenie ďalších opatrení. aj pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou.

Od pondelka 31. mája 2021 je okres Prešov znovu trochu voľnejší, pri cestovaní napríklad Mestskou hromadnou dopravou platia teraz tieto pokyny:

- povinnosť nosiť rúško pri preprave MHD alebo v predajniach dopravného podniku (s výnimkami podľa platných vyhlášok ÚVZ), čím sa ruší povinnosť nosiť respirátor FFP2,
- obnovuje sa dopytové otváranie dverí, pre otvorenie dverí na zastávke je teda potrebné stlačiť príslušné tlačidlo,
- naďalej fungujú zastávky na znamenie, pre vystúpenie na zastávke na znamenie je potrebné stlačiť tlačidlo STOP,
- doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča je zrušený, cestovné lístky si je možné zakúpiť prostredníctvom automatov, predpredaja či formou SMS,
- nástup a výstup prednými dverami je zakázaný (s výnimkou zrakovo postihnutých), priestor v prednej časti vozidla je oddelený páskami.

Naďalej platí, že vozidlá sú každý deň dezinfikované špeciálnym prípravkom, ktorý je aplikovaný pomocou vysokotlakového rozprašovača.

Zastávka MHD Čierny most

Zastávka je v smere do centra mesta je po rekonštrukcii opäť v prevádzke na pôvodnom mieste. Zastávka je vybavená  tzv.  Kasselským obrubníkom,  ktorý  umožňuje lepšie pristavenie vozidla  k zastávke.  Pre cestujúcich je k dispozícii moderný veľkokapacitný zastávkový prístrešok  s vitrínou  na  oznamy o MHD, automat na cestovné lístky a nový odpadkový kôš.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.