marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najväčší nápor na druhú dávku AstraZeneca

Za tri dni prešovská župa zaočkovala vyše 14-tisíc ľudí

Prešovský samosprávny kraj vo svojich vakcinačných centrách zaočkoval počas uplynulých dní viac ako 13- tisíc ľudí. Vakcínu proti ochoreniu Covid-19 cez výjazdové jednotky dostalo aj ďalších vyše tisíc záujemcov priamo v obciach regiónu.

Vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) Prešovského samosprávneho kraja bolo proti ochoreniu Covid-19 za uplynulý piatok, sobotu a nedeľu (14.5. – 16. 5.) zaočkovaných 13 047 ľudí, z toho bolo preočkovaných druhou dávkou vakcíny AstraZeneca 10 234 ľudí. Prvú dávku vakcíny Pfizer/BioNtech dostalo v centrách PSK 2 813 ľudí, z nich druhú dávku tejto vakcíny traja ľudia.

Najväčší nápor zaznamenalo VKOC Prešov, kde po druhú dávku vakcíny AstraZeneca si prišlo 4 668 ľudí. Prevažne išlo učiteľov a ľudí z kritickej infraštruktúry, taktiež vodičov hromadnej dopravy či ľudí z potravinových prevádzok, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou pred 10 až 12 týždňami.

Počas víkendu podobne preočkovávali druhou dávkou aj záujemcov vo VKOC Humenné, kde vakcínu podali 2 942 ľuďom.

Vo VKOC Poprad prebiehalo očkovanie v sobotu 15. mája vakcínou Pfizerf/BioNtech, ktorou sa zaočkovalo 1 497 ľudí, z toho druhú dávku vakcíny dostali dvaja ľudia. Na nedeľu 16. mája bolo naplánované preočkovanie druhou dávky AstraZeneca, ktorú dostalo 1 421 ľudí.

Vo VKOC Bardejov sa očkovalo tento víkend v oba dni. V sobotu 15. mája sa tu podávala druhá dávka vakcíny AstraZeneca, a to v celkovom počte 1 203. V nedeľu sa v centre očkovalo vakcínou Pfizer/BioNtech, ktorou bolo zaočkovaných 967 ľudí.

Krajská samospráva uplynulý víkend pokračovala aj v očkovaní prostredníctvom svojej výjazdovej očkovacej služby. Mobilné tímy smerovali k seniorom, ťažko zdravotne postihnutým a imobilným občanom do šiestich obcí kraja, konkrétne do Jasenova, Zborova, Lendaku, Radvane nad Laborcom, Širokého a Štrby, kde vakcínu dostalo spolu 1063 ľudí. Kraj tak od piatku 14. mája do nedele 16. mája zaočkoval spolu 14 110 ľudí.

Prešovský samosprávny kraj pokračuje v očkovaní vo VKOC Stará Ľubovňa aj dnes - 17. mája, a to vakcínou Pfizer/BioNtech s alokáciou 350 dávok a v utorok a stredu (18.-19.5.) preočkovaním vakcínou AstraZeneca s alokáciou spolu 750 dávok.

Pre veľký záujem zo strany obcí o mobilné očkovanie je v dnešný deň v teréne i výjazdová očkovacia služba, ktorá v obciach Ličartovce, Drienov, Kapušany, Gregorovce zaočkuje približne stovku ľudí.

Prešovský samosprávny kraj vakcínu proti koronavírusu doteraz podal už 84 707 ľuďom, z toho prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby 1 598 záujemcom o očkovanie.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.