apríl 24, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Večerné hovory: „Otec, ako to vlastne je...“

V rámci Roku sv. Jozefa, v duchu myšlienky z Akatistu k sv. Jozefovi: „Raduj sa, lebo si ho našiel v chráme uprostred učiteľov, ako ich počúval a kládol im otázky.“ GMC Bárka v spolupráci s Komisiou pre mládež Prešovskej archieparchie otvorila pre všetkých mladých sériu stretnutí pod názvom Večerné hovory: „Otec, ako to vlastne je...?“

Stretnutia prebiehajú on-line formou prostredníctvom zoom stretnutia pre registrovaných účastníkov každý druhý štvrtok. Prvé stretnutie sa uskutočnilo 11.03.2021 a zúčastnilo sa ho viac ako 80 mladých Prešovskej archieparchie. Hosťom, a teda našim učiteľom, bol vysokoškolský pedagóg, teológ a spisovateľ o. Štefan Paločko.

Mladí mali možnosť pýtať sa hosťa rôzne otázky, na ktoré hľadajú odpovede. Nosnou témou včerajšieho stretnutia bolo Stvorenie sveta a človeka, existencia Boha, rajská blaženosť, nebo a peklo, a dotkli sme sa aj mnohých ďalších otázok, ktoré mladí počas diskusie kládli.
Večerné hovory dopĺňajú aktivitu Udržujme oheň, kde mladí v malých skupinkách študujú a objavujú hĺbku Katechizmu katolíckej Cirkvi.
Najbližšie stretnutie je naplánované na 25.marca 2021.

Zdroj: Viktória Žolnová

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.