marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Oldřich Kaiser Oldřich Kaiser

Predstavujeme trailer najnovšieho filmu Martina Šulíka

Dva mesiace pred premiérou nového slovensko-českého filmu Muž so zajačími ušami ponúkajú tvorcovia na čele s režisérom Martinom Šulíkom jeho prvú ochutnávku v práve zverejnenom traileri. Muž so zajačími ušami je lyrickou komédiou o mužovi, ktorému sa život prevráti zo dňa na deň̌, ale aj rozprávaním o našich predstavách o živote, aké môžu byť niekedy mylné a zároveň smutné aj komické.

Foto: Martin Jankovič maskér - úprava uší 

Najlepší slovenskí a českí herci
Snímka Muž so zajačími ušami je plná skvelých slovenských a českých hercov. Postava hlavného hrdinu, spisovateľa Jozefa, bola písaná priamo na telo Miroslavovi Krobotovi, uznávanému českému režisérovi, ktorý sa v zrelom veku stal rovnako oceňovaným a obľúbeným hercom. V úlohe jeho najlepšieho priateľa, sa predstaví legendárny Oldřich Kaiser. „V prípade Oldřicha Kaisera, mal Martin Šulík jemnú obavu, či nie je príliš odvážne požiadať ho o spoluprácu. Nakoniec ale diváci uvidia, prečo to hrá práve on,“ prezradil producent filmu Rudolf Biermann s tým, že oproti tomu bolo veľmi ľahké obsadiť ženské postavy. Manželku hlavného hrdinu stvárnila Zuzana Kronerová, jeho priateľku Alexandra Borbély a spisovateľovu dcéru si zahrala Táňa Pauhofová.
Zuzana Kronerová s Martinom Šulíkom spolupracovala po prvýkrát: „Ja som už ani nedúfala, že budem s Martinom Šulíkom nakrúcať. Nehovorím, že by som na to myslela celý život, ale som veľmi potešená, že som s ním mohla na tomto filme pracovať,” spomína obľúbená herečka.

Foto: scéna vo filme, herec Miroslav Krobot

Osvedčený tím tvorcov
V poradí desiaty hraný film režiséra Martina Šulíka príde do kín 22. októbra a na jeho scenári spolupracoval už tradične so svojim dvorným spoluscenáristom Marekom Leščákom. Tentokrát ponúkajú príbeh o mužovi, ktorý́ jedného dňa získa nečakanú schopnosť- mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy ďalších ľudí́, ale predovšetkým ich myšlienky.
Ich scenár pretavil do obrazovej podoby už tradične kameraman Martin Štrba a v tomto dlhoročnom a osvedčenom tvorivom tíme nemohol chýbať ani producent Rudolf Biermann „Martinove scenáre vždy reagujú na niečo, čo pozná zo života, čo ho zaujíma, čo sa ho dotýka. A to sa väčšinou dotýka aj mňa. Konkrétne v Mužovi so zajačími ušami je to motív zrelého muža,” priznal Rudolf Biermann, ktorý produkoval väčšinu Šulíkových filmov.

Foto: Táňa Pauhofová a Miroslav Krobot počas nakrúcania

Film Muž so zajačími ušami vznikol v produkcii spoločností Titanic a In Film Praha. Koproducentami filmu sú RTVS – Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televize. Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond a Štátny fond kinematografie ČR. Do kinodistribúcie na Slovensku uvedie film Muž so zajačími ušami spoločnosť Garfield Film 22.10.2020.

Originálny názov: Muž so zajačími ušami
Rok výroby: 2020
Stopáž: 104 min
Prístupnosť: od 12 rokov
Krajina pôvodu: Slovensko/Česko
Réžia: Martin Šulík
Námet: Martin Šulík, Marek Leščák
Scenár: Martin Šulík, Marek Leščák
Kamera: Martin Štrba
Producent: Rudolf Biermann, Martin Šulík
Hrajú: Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Mauréry, Zuzana Kronerová, Réka Derzi, Vladimír Obšil, Tomáš Turek, Eva Bándor, Jana Oľhová, Dušan Trančík, Roman Polák, Juraj Johanides, Martin Šulík, Martin Štrba, František Lipták a ďalší
Autor fotografií: Barbora Jančárová, Adam Oľha, David Kumermann - © Titanic/In Film Praha
Autor plagátu: Jan Poukar / POUKARdesign

Zdroj: PR

 

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.