apríl 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: zdroj KR PZ v Prešove Foto: zdroj KR PZ v Prešove

V policajnom zápisníku mína i muž pod vplyvom

Polícia chváli a zároveň aj haní za nálezy v priekopách. 34 ročný muž sa do nej dostal pod vplyvom a na aute, 57 ročný nálezca zas neváhal a volal policajného pyrotechnika.

 

V priekope pred domom mína
Na linku 158 včera (17.08.2020) popoludní oznámil 57 ročný muž z obce Vagrinec, že v potoku pred svojím rodinným domom našiel neznámu muníciu.
Na miesto nálezu bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá priestor zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika. Ten po preskúmaní munície zistil, že ide o delostreleckú mínu 82mm pochádzajúcu z obdobia 2. sv. vojny. Pyrotechnik mínu za dodržania všetkých bezpečnostným podmienok prevzal za účelom jej zneškodnenia.

Aj v tomto prípade je na mieste pochváliť konanie nálezcu, ktorý s neznámym ale podozrivým nálezom nijako nemanipuloval, ale skutočnosť ihneď ohlásil na políciu.

V priekope ale s 3,3 promile
34 ročný muž z obce Ľubovec bol povereným príslušníkom Okresným dopravným inšpektorátom v Prešove obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
Včera (17.08.2020) krátko pred ôsmou hodinou ráno ako vodič viedol osobné vozidlo zn. Škoda Octavia v smere od obce Haniska na obec Kendice. Na danom úseku cesty sa vodič dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho zišiel s autom mimo komunikáciu. Na miesto nehody sa dostavila policajná hliadka, ktorá podrobila vodiča kontrole. Okrem iného aj dychovej skúške. Výsledok prvej dychovej skúšky dosiahol hodnotu 2,96 promile a výsledok opakovanej skúšky až 3,33 promile.

Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Naposledy zmenené utorok, 18 august 2020 10:31

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.