marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najprestížnejšie preteky horských bicyklov

Foto: zdroj Škoda auto Foto: zdroj Škoda auto

HORAL prinesie očarujúce výhľady, náročné výšľapy, ale aj príjemnú trať pre celé rodiny

Pravý vysokohorský ŠKODA HORAL MTB maratón štartuje prvé kolo série najprestížnejších pretekov horských bicyklov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020. Cyklo nadšenci sa stretnú 8. augusta 2020 vo Svite, kde ich budú čakať štyri trasy v oblasti Kráľovej hole. Na svoje si tak prídu profesionálni jazdci, ale aj hobby cyklisti, ktorí si môžu zmerať sily na profesionálnom podujatí. Siedmy ročník seriálu zároveň pokračuje v zelenom prístupe, a plasty tak nahradia aj v tomto kole prírodné materiály a kompostovateľný riad.

Foto: zdroj Škoda auto

HORAL MTB maratón sa počas svojej 20-ročnej histórie stal známym nielen fanúšikom horskej cyklistiky na Slovensku, ale aj v zahraničí. Vďaka nádherným scenériám Kráľovohoľských Tatier prináša očarujúce výhľady, náročné výšľapy a jazdy, na ktoré sa nezabúda. Tento rok otvára HORAL siedmy ročník série ŠKODA BIKE OPEN TOUR, preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov.

Zelený HORAL
Návštevníci aj pretekári minulý rok ocenili premiérový zelený prístup organizátorov počas celej série. Plasty preto nahradia aj v tomto kole prírodné materiály. Jednorazový kompostovateľný riad, textilné štartovacie vaky či letáky vytlačené na recyklovanom papieri sú už ich neoddeliteľnou súčasťou.

„Veľmi sa teším, že sa nám podarilo pripraviť už 7. ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Rada by som všetkých, ktorí horskej cyklistike fandia, pozvala do Svitu, aby si prišli užiť príjemné športové chvíle. Na pretekárov čakajú skvelé trate a profesionálne zázemie a pre ostatných návštevníkov sme pripravili zaujímavý sprievodný program,“ hovorí Lenka Kalafut Lendacká, PR manažérka ŠKODA AUTO Slovensko. „Zároveň pokračujeme v zelenom prístupe a budeme opäť recyklovať a používať materiály, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu, aby sme pomáhali uchovať slovenské hory aj pre budúce generácie,“ dodáva Roman Rajtár, marketingový riaditeľ ŠKODA AUTO Slovensko.

Štyri trasy pre všetky kategórie
ŠKODA HORAL MTB maratón nie sú preteky iba pre vytrvalostných športovcov. Výber trás rôznej náročnosti a množstvo kategórií dáva šancu sa zapojiť naozaj každému fanúšikovi horskej cyklistiky. Najdlhšou a najnáročnejšou trasou je HORAL Lejzi s dĺžkou 80 km a celkovým prevýšením viac ako 2500 m. Ďalšia trasa, HORAL Senzi, bola tento rok povýšená na polmaratón a s dĺžkou trasy 48 km na nej cyklisti prekonajú prevýšenie 1500 m. Trať HORAL Ízi sa môže považovať za akúsi prípravku na maratón. Jej dĺžka tento rok narástla z pôvodných 28 km na 33 km a celkové prevýšenie dosahuje 950 m. Stále je tak vhodná pre cyklistov, ktorí si chcú vyskúšať maratónsku atmosféru, no ich kondícia im zatiaľ ozajstný maratón nedovolí absolvovať. Rodinná trať, HORAL Dejzi, je určená pre tímy s menšími či väčšími deťmi. Vedie popri lesných asfaltových cestách a dá sa absolvovať aj s detským cyklo vozíkom. Jej dĺžka je 17 km a prevýšenie 350 m.

 

Foto: zdroj Škoda auto

Pohodlie a zábava v cieli
V cieli môžu fanúšikovia svojich pretekárov povzbudzovať podľa kategórií od 13:00 do 15:30 hod. Pretekári už po tretí rok ocenia aj zvýšený komfort, ktorý im v cieli organizátori zabezpečujú. Užiť si tak môžu sprchy či cyklo umyváreň, posilniť sa budú môcť bryndzovými haluškami alebo gulášom. Návštevníci pretekov budú môcť využiť stánky s občerstvením, podujatie budú spestrovať aj rôzne sprievodné akcie.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020
ŠKODA BIKE OPEN TOUR prináša v okresanom kalendári v dôsledku opatrení súvisiacich s COVID-19 vo svojom siedmom ročníku tri podujatia. Nadšencov a fanúšikov horskej cyklistiky privíta okrem ŠKODA HORAL MTB maratónu v Nízkych Tatrách aj maratón v Slovenskom raji, ktorý sa uskutoční 5. septembra. Nasledovať bude podujatie v Rajeckých Tepliciach, kde sa bajkeri aj fanúšikovia stretnú 26. septembra.

Seriál sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. Rovnako ako minulý rok, aj teraz bude v popredí ekologický prístup a príjemná atmosféra. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. K dispozícii sú rôzne vekové a výkonnostné kategórie. Najmladší účastník minuloročnej série pretekov mal pritom iba 8 rokov, najstarší 68 rokov, čo ukazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých cyklistov.

Viac informácií o podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020 sa dozviete na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/.

Zdroj: PR

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.