apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Tatran začal prípravu Viktor Zamborský

Novú sezónu v domácej Tatran handball aréne začal Tatran Prešov.

Takmer celú prípravu absolvuje v domácich podmienkach. V pláne je spolu 11 prípravných duelov s tímami z Poľska, Maďarska a Českej republiky. Tri duely na začiatku augusta odohrajú zelenobieli v domácom prostredí. V závere prázdninových mesiacov čaká tím aj sústredenie v Severnom Macedónsku.

Tentoraz to nebude ako vlani v Struge, ale v neďalekom Ochride, kde sa uskutoční 2. ročník turnaja za účasti popredných európskych tímov. Päticu domácich klubov na čele s čerstvým majstrom a účastníkom Ligy majstrov Eurofarmom Pelister, ale aj mnohonásobným šampiónom Vardar 1961 Skopje, či tímami Golden Art Skopje, Butel Skopje a hostiteľským GRK Ohrid, doplnia tri zahraničné celky. Okrem Tatrana to bude srbská Metaloplastika Šabac a turecký Besiktas Istanbul.

Tatran sa v novej sezóne 2 023/24 predstaví v troch súťažiach. Okrem domácej Niké handball extraligy, ktorá sa začne v prvý septembrový víkend, budú zverenci Pavla Jana usilovať o obhajobu Slovenského pohára a opätovne sa zapoja do bojov aj v európskom pohári. Tatran sa v tejto sezóne prihlásil do tretej najvýznamnejšej súťaže, ktorou je Európsky pohár EHF. Účasť ešte musí odobriť strešný orgán – Európska hádzanárska federácia (EHF), keďže po rozšírení Európskej ligy má Tatran ako vicemajster možnosť hrať aj kvalifikáciu Európskej ligy. Miesto v Pohári EHF nám zase pripadá víťazovi Slovenského pohára. „V tejto sezóne sme podstatne obmenili káder a chceme dať priestor na to, aby sa mužstvo zohralo a ukázalo svoju novú tvár, pretože chceme úplne zmeniť štýl hry Tatrana. Chceme behať a hrať trýchlu a atraktívnu hádzanú, tak ako sa hádzaná hrať má,“ uviedol Marián Magdoško. Na rozdiel od minulého roka už nebudú účinkovať v českej extralige a nepočíta sa ani s účasťou v nadnárodnej SEHA ligy.

Predbežný harmonogram prípravy Tatrana Prešov pred sezónou 2023/24:

od 4. júla príprava v domácich podmienkach

22. júla (sobota) prípravný zápas Tarnow (Poľ.) – Tatran Prešov

28. júla (piatok) prípravný zápas Eger (Maď.) - Tatran Prešov

4. augusta (piatok) prípravný zápas Tatran Prešov - Eger (Maď.)

5. augusta (sobota) prípravný zápas Tatran Prešov – Tarnow (Poľ.)

11. augusta (piatok) prípravný zápas Tatran Prešov – Gyöngyös (Maď.)

18. a 19. augusta (piatok a sobota) prípravný dvojzápas Karviná (ČR) - Tatran Prešov

23. - 26. augusta (streda – sobota) 2. ročník medzinárodného turnaja v Ohride (Sev. Macedónsko) - hrá 8 tímov v dvoch skupinách systémom každý s každým + zápas o konečné umiestnenie (účasť okrem Tatrana potvrdili) Eurofarm Pelister, Vardar Skopje, Metaloplastika Šabac, Besiktas Istanbul, Butel Skopje, Golden Art Skopje a GRK Ohrid)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.