apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prešovský kraj ponúka rodinám hravé leto plné zábavy a výletov

Foto: ilustračné, rok 2017 Foto: ilustračné, rok 2017

Leto v Prešovskom kraji prichádza s bohatým programom a množstvom aktivít pre rodiny.

Už 8. ročník zábavného cestovania krajom s názvom Legendarium - Hravé leto odštartoval 16. júna a prináša množstvo tipov na výlety špeciálne vytvorených pre rodiny s deťmi. Projekt Legendarium, organizovaný Krajskou organizáciou cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, sa tento rok teší rekordnému počtu zapojených zariadení, čo sľubuje ešte väčšiu rozmanitosť a zábavu.

Legendarium - Hravé leto je obľúbeným letným podujatím v Prešovskom kraji, ktoré sa každoročne teší veľkej obľube rodín. Projekt ponúka výlety a aktivity, ktoré sú šitými na mieru pre rodinné zážitky a sú vhodné pre všetky vekové kategórie. Rodiny budú mať možnosť objaviť krásy kraja, spoznať historické pamiatky, prírodné rezervácie a mnoho ďalších atrakcií. Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska, uviedol: „Hravá forma objavovania sa teší obľube verejnosti a prináša reálny nárast návštevnosti do jednotlivých lokalít a zariadení. Tých je v tomto roku rekordný počet. Sme radi, že záujem každoročne rastie a v jednom projekte sa navzájom prepájajú silné a známe zariadenia s malými, často lokálnymi atraktivitami, ktoré si však rozhodne zaslúžia pozornosť turistov. Naším cieľom je, aby turisti strávili voľný čas v Prešovskom kraji, predĺžili svoj pobyt a objavili aj menej známe miesta, a tak podporili malých a stredných podnikateľov v regióne,“

Prešov a okolie predstavuje turistom rytier Raslav, legenda viažuca sa k lokalite Raslav kameň pri Abranovciach. Slanské vrchy v tomto roku reprezentuje zbojník – Zapikan z rovnomennej rokliny pri obci Davidov vo vranovskom okrese. Rodiny  s deťmi môžu spoznávať aj Vysoké Tatry s vílou Kvetuškou, Pieniny s lietajúcim Cypriánom alebo Levočské vrchy s mlynárom Michalom. Za trezormi sa môžu vybrať aj na ďalšie zaujímavé miesta ako napríklad Gazdoráň v Poloninách, Zámčisko pri Poprade, Vrátnica pri Lačnovskom kaňone alebo na náučný chodník Čierna mláka v Bardejovských Kúpeľoch. K zaujímavým novinkám projektu patrí aj múzeum Batizovská a Hasičská izba v Batizovciach, Dedinské múzeum Driečna, jazda na historickej električke Kométa, vláčik Andy Express v Medzilaborciach, novootvorená expozícia Kniežacia hrobka v Podtatranskom múzeu v Poprade a množstvo ďalších.   
„K projektu Legendarium vzniká nový zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec medzi obcami Jakovany a Červená Voda v sabinovskom okrese. Turistov na chodníku sprevádzajú tabule s príbehom, rozličné interaktívne a náučné prvky. Po úspechu podobného chodníka v Údolí obrov v minulom roku sme sa rozhodli podporiť aj túto novú lokalitu,“ predstavil novú infraštruktúru Janoško.

Okrem toho, milovníci cykloturistiky budú mať túto letnú sezónu možnosť využiť kampaň s názvom "Dovolenka na bajku po Prešovskom kraji", ktorú pripravili KOCR Severovýchod Slovenska a Prešovský samosprávny kraj. Táto iniciatíva láka cyklistov na pestrú sieť cyklotrás, ktoré prechádzajú cez malebné krajinné oblasti, historické dedinky a prírodné krásy kraja. Je to skvelá príležitosť pre aktívnu dovolenku a objavovanie regiónu na bicykli. Prináša osemnásť tipov na cyklovýlety a zaujímavé cyklistické podujatia v kraji. Cyklistické trasy sú rozdelené podľa náročnosti do troch kategórií. Najjednoduchšia kategória so šiestimi cyklovýletmi je vhodná aj pre rodiny s deťmi, ktoré obľubujú cyklistický šport.

Rodiny a milovníci cykloturistiky sa môžu tešiť na skvelé letné dobrodružstvá a objavovanie krás Prešovského kraja. Legendarium - Hravé leto a kampaň "Dovolenka na bajku po Prešovskom kraji" sú tu, aby spoločne s rodinami vytvorili nezabudnuteľné letné spomienky.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.