jún 18, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Televízia TV7 ako prvá prináša tlačovku vo formáte 360 a rozlíšení 4K a to všetko pri príležitosti osláv 777. narodenín mesta Prešov.

Pozrite si tlačovku tak ako by ste na nej boli. Chytíte myš a posunom doprava či doľava sa poobzeráte po celej miestnosti, stlačením +, alebo - si obraz priblížite, či vzdialite. Pre lepšie rozlíšenie si prepnite dole obraz do rozlíšenia 4K.

V krátkosti, čo zaznelo na tlačovke.

777 rokov oslávi v rámci Dní mesta Prešov od 20. do 23. júna 2024. Na tlačovej konferencii o tom informovala riaditeľka PKO Barbora Rusiňáková, vedúci programového oddelenia PKO Vladimír Tomek a manažér kultúry PKO Daniel Kohani.

Na Hlavnej ulici bude pripravený pestrý program, tak, ako sa na poriadnu oslavu patrí. Nebude chýbať ani krájanie jahodovej narodeninovej torty, ktorú pre mesto Prešov upečú cukrári z Prešovského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Žiaci stredných umeleckých škôl a profesionálni umelci budú maľovať priamo na jeden z vyradených autobusov Dopravného podniku mesta Prešov.

Pootvorené budú aj dvere do parku na Masarykovej ulici, kde budú mať Prešovčania možnosť hovoriť o svojich predstavách, ktoré budú zároveň základom pre verejnú architektonickú súťaž na jeho konečnú podobu.

Pripravená je aj narodeninová súťaž! V júnovom vydaní Prešovského magazínu na strane 9 nájdu občania súťažný leták, ktorý si môžu vystrihnúť, nazbierať 4 pečiatky z programu Dní mesta Prešov a zapojiť sa do súťaže o hodnotné ceny. Za 4 nazbierané pečiatky (na určitých miestach v rámci programu) bude návštevník zaradený do žrebovania o sud piva, zásobu pitného režimu, auto na víkend, voľný MHD lístok na rok, poukážku na kultúru a iné skvelé ceny.

Od 20. do 23. júna 2024 čaká na všetkých návštevníkov a obyvateľov mesta Prešov veľkolepý program Dní mesta Prešov plný skvelých koncertov, tanečných vystúpení a zábavných sprievodných aktivít pre malých i veľkých. Hlavným dejiskom bude už tradične pešia zóna. Pódium bude umiestnené na rovnakom mieste ako minulý rok, pri Konkatedrále sv. Mikuláša. Pripravený program je zostavený z hudobných a tanečných hviezd zo Slovenska aj z Českej republiky, ktorý osloví všetky vekové kategórie. Vidieť a najmä počuť budete rodáčku Katku Knechtovú, víťazku Česko Slovenskej SuperStar Terezu Maškovú, kapelu Le Payaco a iných. Najmenších roztancuje Fíha Tralala či trojnásobné majsterky sveta Mažoretky Diridonky. Návštevníci sa môžu tešiť aj na gastro zážitky v podobe osviežujúcich nápojov a chutného jedla.

Pripravené sú aj novinky. Jednou z nich je program v partnerských inštitúciách, ktoré ponúknu aktivity a podujatia pre širokú verejnosť. Okrem tradičného programu budú podujatia aj v Krajskej galérii v Prešove, Krajskom múzeu v Prešove a kluboch Christiania a Wave.

 

 

 

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.