jún 26, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Študenti tvoria nové vízie aj pre Inovačné partnerské centrum v Prešove

V priestoroch Úradu Prešovského samosprávneho kraja sa dňa 9. mája 2024 uskutočnilo podujatie s názvom DASATO Idea Lab. Šlo o prvý stredoškolský inkubátor na Slovensku, organizovaný pod záštitou neziskovej organizácie DASATO, Tatra banky, Prešovského samosprávneho kraja a partnerskej spolupráce Inovačného partnerského centra v Prešove. Cieľom podujatia bolo nielen podporiť angažovanosť a tvorivosť stredoškolákov, ale aj naučiť ich ako správne rozvíjať svoje podnikateľské a nepodnikateľské nápady prostredníctvom vzdelávacích workshopov, prednášok a mentoringu. Program Idea Lab bol predstavený na podujatí Ideathon, kde mali mladí účastníci možnosť počuť inšpiratívne príbehy od partnerov o ich podnikateľských cestách. Inovačné partnerské centrum na podujatí predstavilo ideu eco-dizajnového vybavenia budúceho coworkingového centra IPC. 

"Vybavenie by malo kombinovať moderné ekologické materiály a inovatívne technologické riešenia s cieľom nie len zlepšiť funkčnosť a estetiku pracovného prostredia, ale aj ukázať, ako môže byť udržateľnosť integrovaná do každodenného užívania pracovného priestou. IPC sa takýmto spôsobom snaží poukázať na širokospektrálny dosah inovácií pri zlepšovaní pracovných podmienok, ruka v ruke s ekologickými riešeniami nezaťažujúcimi životné prostredie. Úlohou študentov bolo prispieť svojimi nápadmi a postrehmi k vytvoreniu budúceho coworkingového centra IPC v súlade s predstavenou víziou", povedal riaditeľ Inovačného partnerského centra v Prešove Jozef Šimko. 

Aj noví študenti sa stále môžu zapojiť do programu s vlastnými nápadmi, keďže registrácia je otvorená do konca júla 2024. Taktiež sa môžu zúčastniť dvoch online workshopov zameraných na motiváciu a rozvoj nápadov. Unikátny vzdelávací program umožňuje študentom nahliadnuť do procesu budovania startupov a podnikania, spoznať top slovenské firmy, zúčastniť sa inšpiratívnych workshopov a získať mentora pre realizáciu svojich nápadov. Navyše, účastníci majú možnosť vyhrať 3 000 Eur a ďalšie nefinančné ceny, čo ich vie namotivovať k ďalšiemu rozvoju podnikateľských zručností.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.