máj 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ochrana manželstva v Ústave Slovenskej republiky je kniha, ktorú odprezentuje Ján Figeľ v rámci moderovanej diskusie  v Divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove

Tretie rozšírené vydanie knihy je obohatené o nové dokumenty a súvislosti, ktoré autorovi čas dovolil pozbierať a vložiť do publikácie. V roku 1992 neobsahovala pôvodná ústava ako základný zákon štátu ani definíciu, ani povinnosť štátnej moci chrániť manželstvo muža a ženy. Pred desiatimi rokmi sa to na základe iniciatívy KDH podarilo po dohode so Smerom-SD do ústavy vložiť.

V utorok 7.mája 2024 o 18:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča na Jarkovej 77 v Prešove autor odprezentuje knihu. Spolu sním budú na tému diskutovať kňaz Peter Gombita, spisovateľ Peter Juščák a viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák. Moderuje novinárka Viktória Maťašová.

Program
18:00 Otvorenie
18:05 Prezentácia knihy
18:15 Diskusia k téme
19:30 Hudobný koncert

Publikáciu vydala Nadácia Tunegu, Púčika a Tesára. Knihu je možné získať priamo na podujatí.


Kniha o ochrane manželstva v slovenskej ústave môže poslúžiť aj ako inšpirácia na prekonávanie polarizácie a rozdelenia v spoločnosti. Figeľ tvrdí, že v záujme Slovenska, spravodlivosti a spoločného dobra je potrebné sústrediť sa na vecnú stránku objektívnej problematiky a hľadať podobne zmýšľajúcich. Ak je krajina len polarizovaná a nehľadá premostenie - konsenzus vo vážnych veciach, bude oslabená. Ale ak konsenzus prijme, dokonca ukotví v zákonoch, bude posilnená.

Ján Figeľ je bývalý hlavný vyjednávač vstupu Slovenska do Európskej únie (EÚ) a niekdajší osobitný vyslanec EÚ pre podporu slobody náboženstva alebo viery vo svete.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.