apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V Prešove sa stretli mladí s vladykom

Po minuloročnom stretnutí mládeže v Malcove sa tento rok zišli mládežníci s vladykom Petrom Rusnákom v srdci archieparchie v Prešove.

Dňa 26. novembra sa v Prešove konalo stretnutie, ktoré sa začalo slávením svätej liturgie v Chráme povýšenia svätého kríža na sídlisku Sekčov. Vladyka Peter viedol liturgiu za účasti mnohých kňazov a veriacich, a atmosféru umocnil spev detí z domácej farnosti a farnosti Prešov.

V homílii vladyku zdôraznil výnimočnosť nedele Krista Kráľa a myšlienku, že Kristus je kráľ, ktorý prichádza slúžiť človeku. Program pokračoval v Kine Scala s témou "Vojdi a začuj!", ktorá nadväzovala na nedelnú liturgiu. Bojatý program viedol tím Janky Demčákovej a zahŕňal hudobné vystúpenie kapely "Z ničoho nič", pantomímu, katechézu od o. Marka Kolesára a zábavnú časť s účasťou vladyku Petra.

Druhá časť bola v Kine Scala a pokračovalo sa v duchu: Vojdi a začuj! Všetci prítomní tak mohli zažívať spoločenstvo modliacej a radostnej cirkvi. Bohatý program v ktorom vystúpilo aj hudobné zoskupenie „Z ničoho nič“. V rámci zábavy boli organizované rôzne aktivity, vrátane Inkognito, hľadania farností na mape, písania nových tropárov a hádania duchovných piesní. Program uzavrela tvorivá činnosť a dramatické maľovanie obrazu spoločenstva cirkvi, doplnené mini katechézou o. Jakuba Jasíka. Stretnutie sa ukončilo modlitbou vladyku Petra a požehnaním.

 

 

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.