apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Odvážna cestovateľka zdieľa príbehy zo života v Číne

Cestovať do krajiny, kde sa nedorozumiete, je ako vkročiť do sveta nevyskúšaných výziev.

Pre autorku knihy "Slovenka v krajine draka" Katarínu Sládečkovú, to bola odvážna výzva, ktorú sa rozhodla prijať. S viac ako 7000 km vzdialenou Čínou pred sebou a s minimálnymi znalosťami jazyka, sa vydala na viac ako ročný dobrodružný výlet do neznáma.

Táto unikátna kniha ponúka pohľad do reality života v Číne bez jazykových schopností a sotva možnosťou dorozumievať sa anglicky. Skladá sa z viac ako 40 príbehov, ktoré sú nielen úsmevné, ale aj šokujúce a neočakávané. Prinášajú nám skutočné obrazy Číny, odhaľujú kultúrne a povahové rozdiely medzi Čínou a Slovenskom a rozprávajú príbehy o výzvach, prekážkach, pádoch a vzostupoch.

Čo môžete očakávať od tejto fascinujúcej knihy:

  • Kultúra Číny: Príbehy nám ponúkajú pohľad do tajomstiev a zvykov Číny, ktoré nie sú vždy zrejmé pre cudzinca.
  • Pohľad Číňanov na cudzincov: Ako sú Číňania otvorení voči tým, ktorí sa snažia porozumieť ich krajine bez znalosti jazyka?
  • Ako sa dostať von z problémov: Katarína nám ukazuje, ako prekonávať prekážky a nástrahy, ktoré cestovanie do Číny bez znalosti jazyka prináša.
  • Život v krajine bez ovládania jazyka: Čo to znamená žiť v Číne, keď sa nedokážete dorozumieť?
  • Vtipné príhody kvôli rečovej bariére: Zážitky sú často smiešne, ale aj poučné, a ukazujú nám, ako komické situácie môžu vzniknúť kvôli jazykovým bariéram.
  • Rozdiel v živote s a bez ovládania jazyka: Katarína nám ukazuje, ako sa mení život, keď sa naučíte rozumieť miestnemu jazyku.
  • Dôkaz, že dobrí ľudia stále existujú: Bez ohľadu na kultúrne rozdiely, príbehy svedčia o dobrom ľudstve v každej krajine.

Táto kniha nie je len pre milovníkov Číny a čínskeho jazyka. Je určená pre všetkých, ktorí milujú cestovanie a majú záujem o výzvy spojené s cestovaním na vlastnú päsť. "Slovenka v krajine draka" vás rozosmeje, zaujme, naučí niečo nové a rozšíri vaše obzory. Kniha je užitočným sprievodcom pre tých, ktorí sa boja cestovať kvôli rečovej bariére a prinesie vám pohľad do sveta, ktorý môže byť úplne odlišný od toho, čo poznáte.

Krst sa uskutoční 3. januára 2024, v Bratislavskom Panta Rhei (Aupark) o 17:00. Na krst knihy príde aj čínsky kaligrafista. Predstaví tak Slovákom čínsku kaligrafiu, ale aj čínsky jazyk. Z Hong Kongu tiež priletí číňanka Wenjia Dai, ktorá sa postará o čínsky spev.

Ukážka knihy: https://www.donio.sk/slovenka-v-krajine-draka

 

Naposledy zmenené nedeľa, 19 november 2023 19:20
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.