apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Do Prešova zo svetových súťaží priniesla tri cenné kovy

Veronika Jalowiczorová, talentovaná reprezentantka Karate klubu Junior Prešov a Slovenskej republiky, zanecháva svoj stôl na svetových karate súťažiach plný cenných kovov. Jej posledné úspechy a bojovný duch ju umiestnili na svetovú mapu karate.

Začiatok septembra ju zaviedol do daľekého mexického mesta Merida, kde sa konala Svetová liga mládeže (Youth League 23). Táto prestížna udalosť privítala takmer 800 pretekárov z viac ako 40 krajín. Veronika Jalowiczorová prešla cez náročnú konkurenciu až do finále, kde triumfovala nad reprezentantkou Spojených štátov amerických. Svoj talent potvrdila získaním zlatého kovu a postavila sa na 5. miesto svetového rebríčka v jej vekovej a hmotnostnej kategórii.

Foto: Mexico - 1. miesto Veronika Jalowiczorová

Len týždeň po tejto skvelom úspechu, sa Veronika Jalowiczorová zúčastnila ďalšej náročnej súťaže - Croatia Open 2023 v chorvátskom meste Rijeka. V kategórii junioriek s hmotnostnou váhou do 48 kg opäť porazila súperky a získala 1. miesto, čím ukázala svoju neustálu dominanciu v tejto oblasti. Spolu s Veronikou súťažili aj Ingrid Salaganičová a Sofia Halecká v reprezentácii Slovenskej republiky, aj keď nedosiahli na medailové pozície, ich výkony si určite zaslúžia uznanie.

Katarína Kočišová, Amália Anna Jaššová, a Markus Halecký, medzi ďalšími Junior Karate Kids, bojovali statočne na tejto medzinárodnej súťaži v Poľsku, ale cenné kovy im unikli len o málo.

Veronika Jalowiczorová je teraz etablovanou osobnosťou v svete karate a vzorom pre všetky mladé karate nadšenkyne v Prešove a Sabinove, kde Karate klub Junior založil svoju pobočku. Tréningy prebiehajú v miestnej športovej hale. Dúfame, že Veronike Jalowiczorovej v karate kariére bude ďalej prívetivo a želáme jej veľa šťastia v nadchádzajúcej sezóne s ďalšími súťažami. Jej úspechy na svetových súťažiach nás nesmierne hrdia a je dôkazom toho, že tvrdá práca a oddanosť môžu viesť k vrcholovým výkonom v tomto náročnom športe.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.