apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Od polovice augusta sa rozbehla sezóna dvoch najsilnejších alergénov leta a skorej jesene – peľov ambrózie a paliny.

Útok na imunitný systém začala invazívna ambrózia a s oneskorením cca dvoch týždňov sa pridáva palina. Peľovú informačnú službu vedie Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici, ktorý oboznamuje verejnosť o peľovej situácii v SR za jednotlivé týždne na stránke www.vzbb.sk. Na zmiernenie následkov alergických reakcií, predovšetkým nádchy, spoľahlivo slúži minerálna voda Vincentka. Prináša úľavu od upchatého nosa nielen pri peľových alergiách, ale prakticky pri všetkých druhoch alergií.

 

Riaditeľ Vincentky Jan Šumšal k tomu hovorí: ,,Pri všetkých alergických prejavoch je dôležité užívať lieky predpísané alergológmi. Ale okrem toho je tu našťastie prírodný prípravok z treťohornej morskej vody, ktorý pomáha od prejavov alergickej nádchy. Je to osvedčená minerálna voda Vincentka a prípravky s jej náplňou, či obsahom jej zložiek. V prvom rade sa môžu alergici spoľahnúť na VINCENTKU NOSOVÝ SPREJ STANDARD HYPOTONICKÝ (resp. VINCENTKU        NOSOVÝ SPREJ JUNIOR HYPOTONICKÝ). Pomáha aj preplachovanie nosa minerálnou vodou Vincentka, kloktanie a hygiena prínosových dutín s využitím Vincentky Nasalis.“

 

VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ STANDARD HYPOTONICKÝ

Prípravok je výnimočný vďaka vysokému množstvu minerálov a stopových prvkov pochádzajúcich z kryštalicky čistej reziduálne morskej vody z treťohôr. Hypotonický nosový sprej slúži na prevenciu ochorení nosovej sliznice a hygienu nosných dutín.

 

,,Chráni proti nachladnutiu, chrípke, alergickej nádche, posilňuje obranyschopnosť, zvlhčuje a čistí nosnú sliznicu, odstraňuje hlieny, je vhodný počas tehotenstva a dojčenia, nie je návykový. Prípravok pomáha udržiavať fyziologickú čistiacu schopnosť nosovej sliznice, keď umožňuje optimálne fungovanie slizničnej imunity ako primárnej obrany pred infekciou,“ hovorí J.Šumšal.

 

Rady alergikom – sledujte peľovú situáciu

Jedinci, ktorí patria do zraniteľných skupín postihnutých alergiami, by mali pozorne sledovať hladiny peľu vo svojom okolí. Ak je vo vzduchu nadmerné množstvo alergénov, je vhodné, aby v tomto období minimalizovali svoje outdoorové aktivity. Mali by sa zdržiavať i otvárania okien či vetrania obytných priestorov. Vrchol obdobia kvitnutia pre ambróziu a palinu zvyčajne nastáva medzi mesiacmi august a september, hoci celá ich peľová sezóna trvá od júla do októbra. Počas tejto doby sa milióny peľových zŕn dostanú do vzduchu, čo spôsobuje značné nepohodlie alergikom a predstavuje priamu hrozbu pre život. Zvlášť nebezpečné – niekedy až smrteľne, sú skrížené alergie týchto astrovitých bylín  s potravinovými alergénmi ako sú koreňová zelenina, ovocie  a koreniny.

 

Peľové spravodajstvo

Pri hodnotení peľovej alergie sú neoceniteľnou pomôckou údaje o priebehu peľovej sezóny a výskyte druhov peľu v jednotlivých obdobiach peľovej sezóny. Podľa zdroja https://www.alergia.sk/pelove-spravodajstvo: ,,Na Slovensku existuje šesť monitorovacích staníc dennej hladiny peľu, ktorá sa meria od včasnej jari do neskorej jesene (nemeria sa počas zimných mesiacov z technických dôvodov). Tieto stanice sú zaradené do systému regionálnych úradov verejného zdravotníctva.“ Namerané hodnoty za uplynulý týždeň aj s komentárom sú zverejnené na stránke www.pelovespravodajstvo.sk.

 

Prečo si vybrať Vincentku

Lekári odporúčajú Vincentku pri všetkých typoch prechladnutia. To znamená, že ju odporúčajú aj pri alergickej nádche. Pomáha zlepšovať dýchanie a pôsobí na uvoľnenie upchatých dýchacích ciest, dutín a nahromadeného hlienu v krku, nose a priedušnici.

 

,,Vincentka je väčšinou veľmi účinná, pretože obsahuje správne zloženie minerálov a oxidu uhličitého. Vytvára nepriaznivé prostredie pre baktérie, rozpúšťa hlieny, pomáha kontrolovať prejavy chorôb a pôsobí preventívne. Vincentka a výrobky z nej sa nepoužívajú priamo na liečbu alergií, ale na zmiernenie príznakov či posilnenie imunity. Vincentka pomáha telu vyčistiť hlieny, ktoré upchávajú dýchacie cesty a dutiny. Najjednoduchšie sa Vincetka podáva práve nosovým sprejom a jeho použitie nie je obmedzené dobou ani frekvenciou používania za deň,“ vysvetľuje J. Šumšal

Dodáva, že Vincentka Nasalis zasa slúži na preplachovanie nosa pomocou špeciálnej kanvičky. Nos sa tak dobre čistí a zároveň sa posilňuje imunita. Pomáha i na obnovu prirodzeného prostredia nosových slizníc. Predovšetkým spriechodňuje dýchanie, pretože oxid uhličitý a soli obsiahnuté v tejto minerálke rozpúšťajú hlieny. Aj pri peľových alergiách pomáha udržiavať fyziologickú čistiacu schopnosť nosovej sliznice. Umožňuje tak optimálne fungovanie slizničnej imunity.

 

Čo sú to alergény

Alergény sú akékoľvek látky z vonkajšieho prostredia, schopné vyvolať imunitnú odpoveď a klinicky nežiaducu alergickú reakciu. Alergický zápal postihuje celý organizmus. Na zapálené sliznice sa ľahko naviaže infekcia. Napríklad s palinou a ambróziou skrížene reaguje koreňová zelenina, koreniny, čaje i ďalšie potraviny.

 

Odporúčania pre alergikov

Po prechádzke sa odporúča často umývať vlasy. Vždy by ste mali užívať lieky na alergiu na predpis, vrátane tých, ktoré obsahujú kortikosteroidy. Každodenné užívanie Vincentky umožňuje alergikom vystačiť si s nižšími dávkami kortikosteroidov ako bez tejto podpory. Na posilnenie imunity (okrem Vincentky Nasalis) sa používajú špecializované výživové doplnky z prepeličích vajec, pivovarských kvasníc a pod.

Ak už alergik vie, že môže mať anafylaktický šok alebo inú závažnú reakciu, mal by mať pri sebe pohotovostnú súpravu – epinefrínové perá, kortikosteroidy, antihistaminiká, bronchodilatačné spreje. Suché a veterné počasie rozširuje alergény do veľkej miery, čo alergikom znemožňuje cvičiť vonku. Oddýchnuť si môžu iba v noci, najmä po daždi. Minerálna voda Vincentka je v tejto dobe jedným z mála pomocníkov. Sprej vo vrecku s Vincentkou sa tak stáva nevyhnutným sprievodcom pri každom dlhšom opustení domova. Stačí po jednom-dvoch strieknutiach do každej nosnej dierky, vyfúkať si nos a dýchanie je opäť čisté.

 

Viac informácií je na www.vincentka.cz.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.