apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
O mesiac od dnešného dátumu budú motoristi v Prešove môcť privítať otvorenie prvej fázy rýchlostného obchvatu R4 – Prešov sever.
Súčasne prebiehajú intenzívne práce na zabezpečení finálnych detailov tohto dôležitého dopravného projektu. Očakáva sa, že tento nový úsek prinesie výrazné zlepšenie pre plynulosť premávky a skráti čas cestovania.

Dňa 25. septembra 2023 bude slávnostne otvorený úsek I. etapy rýchlostného obchvatu R4 Prešov – sever, čím sa ponúkne široká verejnosť možnosť využiť túto modernú dopravnú trasu. Práce sú v záverečnej fáze a zahŕňajú viaceré aspekty, ktoré sú nevyhnutné pre bezproblémový chod tejto cesty.

Momentálne prebiehajú nasledujúce práce:

  • Tunel Bikoš: V tuneli Bikoš sú dokončené inštalácie technologických prvkov a prebiehajú dôkladné funkčné testy každého z týchto prvkov. Tento tunel, s dĺžkou 1 150 metrov, predstavuje jedinečný technický prvok projektu.

  • Dopravné značenie: Na celej trase, vrátane tunelu, je už nainštalované vodorovné dopravné značenie. To prispeje k bezpečnosti a plynulosti premávky na novej ceste.

  • Protihlukové steny: Na mostoch sa dokončuje inštalácia protihlukových stien, ktoré zmiernia vplyv dopravného hluku na okolité oblasti.

  • Oplotenie: Na trase sú realizované oplotenie, zahŕňajúce zakladanie základov, montáž stĺpov a inštaláciu pletiva. Tieto opatrenia zabezpečia bezpečné prostredie pre motoristov a aj okolitých obyvateľov.

  • Zvislé dopravné značenie a svahy: Práve prebieha inštalácia zvislého dopravného značenia a úprava svahov po celej trase. Niektoré práce na svahoch budú pokračovať aj po otvorení úseku, avšak nebudú vplyvom na jeho plnohodnotné užívanie.

V prvej etape projektu R4 Prešov – sever sa nachádza 9 mostov a celkovo 155 stavebných objektov. Úsek je dlhý 4,3 kilometra a jeho plánovaná intenzita dopravy predstavuje 15 000 vozidiel za 24 hodín. Očakáva sa, že motoristi ušetria vďaka novému obchvatu približne 10 minút cestovania.

Okrem toho, pred otvorením cesty sa verejnosti ponúkne možnosť zúčastniť sa Dňa otvoreného tunela, ktorý umožní návštevníkom nahliadnuť do unikátneho tunela Bikoš a spoznať jeho technické parametre.

Projekt R4 Prešov – severný obchvat predstavuje významný krok v zlepšovaní dopravnej infraštruktúry v regióne a ponúkne efektívnejšie spojenie medzi dôležitými bodmi. Otvorenie tohto úseku očakávame s veľkým nadšením a veríme, že prinesie výrazné výhody pre všetkých užívateľov cestnej siete.

Naposledy zmenené piatok, 25 august 2023 15:22
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.