apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pozostatky  vojny  neustále  nachádzame  a  ako Vás  opakovane upozorňujeme, napriek ich veku je munícia stále plne funkčná a preto mimoriadne nebezpečná.

09.08.2023 krátko po obede 31 ročná žena  počas prechádzky v lese nad obcou Kendice, smerom ku Kendickému krížu našla muníciu. Nález ihneď ohlásila na linke 158, polícia miesto nálezu  zabezpečila  a krajský pyrotechnik  určil, že ide o 82 mm delostreleckú mínu,  prevzal ju k zneškodneniu.  
Popoludní včerajšieho dňa (09.08.2023) 22 ročný muž z Chmeľnice oznámil nález  munície. Podľa vyjadrenia na miesto privolaného pyrotechnika išlo o  protilietadlovú raketu o priemere 23 mm. Munícia bola nájdená  v hospodárskej budove za domom.  Za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení krajský pyrotechnik raketu prevzal k jej následnému zneškodneniu.  

Aj 56 ročná žena z obce Vyšný Hrabovec v podvečerných  hodinách oznámila na linku 158, nález munície a to konkrétne pri  kopaní odtokového kanálu na pozemku  rodinného domu. Pyrotechnik  určil, že ide o  82 mm mínometný granát z obdobia II. svetovej vojny. Munícia bola zaistená za účelom jej zneškodnenia.

S nájdenou muníciou nemanipulujte a nález bezprostredne ohláste na linke 158!

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.