apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí.

Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky. Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. Svoje o tom vie aj 63 ročná Prešovčanka, ktorú v uplynulých dňoch okradol vreckový zlodej.  V utorkové popoludnie prišla žena na nákup do obchodného domu v Prešove.

Doposiaľ neznámy páchateľ využil okamih nepozornosti nakupujúcej ženy a z kabelky prevesenej na nákupnom vozíku jej ukradol peňaženku. V nej mala žena okrem peňazí aj bankomatovú kartu, z ktorej zlodej vykonal bez jej vedomia a súhlasu dva výbery hotovosti z bankomatu. Okradnutej žene vznikla škoda výške najmenej 400 Eur.

Polícia začala trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku.  Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní.  

Ako nedať šancu zlodejom a vyhnúť sa nepríjemnej skúsenosti:

kabelku a tašky si vždy zapínajte, najlepšie sú tašky s dvojitým zapínaním, napr. so zipsom aj prackou,  tašku alebo kabelku majte vždy na očiach nenechávajte peňaženku  navrchu v kabelke, alebo v nákupnej taške, nenoste ju ani v priehľadných taškách, či sieťkach,   nenechávajte peňaženku alebo kabelku pri platení tovaru bez dozoru, občas skontrolujte uzatváranie svojich tašiek,  nenoste kabelku len tak prehodenú cez plece, hlavne v mestskej  hromadnej doprave, linkách SAD a v nákupných strediskách.

Stáva sa totiž, že zlodeji využijú tlačenicu a vy môžete prísť nielen o veci z kabelky ale aj o celú kabelku, keď cítite, že ľudia okolo vás sa začínajú tlačiť, cítite, že niekto do vás vráža, tlačí sa, presuňte sa na iné miesto a pevne si pridržiavajte tašku,  príležitosť robí zlodeja. pri platení držte peňaženku pri sebe, otvárajte ju diskrétne, aby ste nikoho neprovokovali zväzkom bankoviek.  

Strata peňazí nie je jediným dôsledkom vašej neopatrnosti, môžete prísť aj o doklady bankomatové karty, či kľúče od auta, bytu a iné cennosti. Stratu, či krádež dokladov nahláste ihneď na polícii na č. t. 158, alebo najbližšom obvodnom oddelení Policajného zboru.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.