marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
ilustračné foto ilustračné foto

Štvorica hádzanárov Tatrana Prešov je nominovaná v jednotlivých kategóriách tradičnej výročnej ankety Slovenského zväzu hádzanej Sedmička roka 2022.

Z desiatich vyhlásených kategórií môžu uspieť v piatich, pričom v dvoch kategóriách o víťazstvo zabojujú aj medzi sebou. O najvyššiu trofej v hlavnej kategórii Hádzanár roka za rok 2022 sa uchádza kapitán nášho tímu Oliver Rábek. Okrem neho sú v nomináciách na jednotlivých postoch aj Lukáš Urban a Erik Fenár, ktorý sa môže stať aj najlepším mladým hráčom. Jediným nominovaným legionárom je pivot Viačeslav Kasatkin. O víťazoch rozhodnú hlasy fanúšikov. Hlasovanie je spustené na stránke slovakhandball.sk/sedmicka-roka-2022 do polnoci 10. mája.

Kapitán nášho tímu a dlhoročný reprezentant Oliver Rábek, ktorý svoju reprezentačnú kariéru ukončil začiatkom roka 2022 po domácich majstrovstvách Európy, je nominovaný až v troch kategóriách. Vďaka hlasom odborníkov, predstaviteľov klubov a zástupcov médií, z ktorých vzišli nominácie v jednotlivých kategóriách, zabojuje aj v tej hlavnej - päťčlennej. O titul Hádzanár roka 2022 sa „pobije“ s krídelníkom Tomášom Urbanom (GWD Minden), strednou spojkou Martinom Potiskom (Gyöngyösi KK) a dvojicou brankárov Mariánom Žernovičom (St. Gallen) a Teodorom Paulom (Toulouse). Rábek je pritom medzi touto päticou jediným zástupcom najvyššej domácej súťaže Niké handball extraligy.

Nie je preto prekvapením, že ďalšou kategóriou, v ktorej je Rábek nominovaný je Najlepší hráč NHE za rok 2022. V tejto kategórii si zmeria sily s Ľubomírom Ďurišom z Považskej Bystrice, ale aj svojim tímovým kolegom Viačeslavom Kasatkinom. Ten je tak jediným zahraničným hráčom spomedzi všetkých nominovaných. Interný prešovský súboj zvedenie Oli Rábek proti svojmu tímovému kolegovi aj v ďalšej kategórii - Najlepšia ľavá spojka za rok 2022, kde mu konkurenciu robí Lukáš Urban. Ich protikandidátom je Jakub Prokop (Club Balonmano Nava).

O hlasy verejnosti sa uchádza ako Najlepšie pravé krídlo za rok 2022 aj náš reprezentant Erik Fenár. Jeho súpermi v tejto kategórii sú legionári Dávid Mišových (Dessau-RosslauerHV) a obhajca celkového víťazstva v ankete z minulého roka Tomáš Urban (GWD Minden). Erik Fenár však zabojuje aj v ďalšej prestížnej kategórii, keď sa popasuje o titul Talent do 20 rokov. Jeho konkurentmi sú Marko Jurkovič a Matúš Mitošinka.

 

Zdroj: TP

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.