Vytlačiť túto stránku

Rozhovor: ABC stavebníctva - Záhrada

Už po dvadsiatydeviaty krát sa stane prešovská mestská športová hala - Tatran handball arena dejiskom renomovanej a obľúbenej výstavy ABC stavebníctva - Záhrada.

Tento festival stavebníctva a záhradníctva sa bude konať od stredy 19.apríla do piatku 21.apríla. Už tradične sa priestory mestskej haly zmenia na jednu veľkú záhradu, plnú kvetov,ovocných a okrasných stromčekov,ihličnanov, azaliek, rododendrónov, levandulí. Na predaj budú aj sadenice jahôd,paradajok,papriky,sadbových zemiakov. Vystavovatelia ponúknu aj záhradný nábytok, pergoly, altánky, detské preliezky a hojdačky. V stavebnej časti výstavy dominuje základná téma, ako znížiť spotrebu energií.Vystavovatelia radi poradia, ako na to a ponúknu nízkoenergetické kotly, tepelné čerpadlá, fotovoltaiku.

Dôležité je aj zateplenie budov, strechy, okná, izolačné materiály, podlahy, dvere a okná. Široký sortiment zariadení pre interiér aj exteriér doplnia aj vírivky a štvorkolky pre rybárov, poľovníkov a chatárov. Zaujímavá je aj ponuka stavebnej techniky a mechanizmov. Predstavia sa bagre, rýpadlá, dumpre, hydraulické kladivá najlepších svetových značiek.Nezaostáva ani záhradná a poľnohospodárska technika, malotraktory, kosačky. Nebudú chýbať ani sprievodné akcie.

Študenti škôl sa zapojili do súťaže Slovenské a svetové stavby. Návštevníci budú môcť vidieť výsledky ich práce počas celej výstavy. Pre deti budú pripravené nafúkovacie atrakcie, minitanky a ďalšie prekvapenia.

V piatok 21.apríla od 14.hodiny začína preslávený dvadsaťmetrový Šarišský závin, ktorý nielen ochutnáte, ale môžete vyhrať aj zaujímavé ceny.

Organizátor, agentúra Bocatius v spolupráci s partnerom Elisia holding, ponúkajú ako jediní na Slovensku vstup a parkovanie zadarmo. Veríme, že táto výstava ABC stavebníctva-Záhrada v Prešove poteší každého, kto príde od stredy 19. apríla do piatku 21.apríla do mestskej haly.

Najnovšie od Televízia TV7