Vytlačiť túto stránku

Na hlavnom ťahu začala rekonštrukcia

ilustračné foto ilustračné foto

Na ceste prvej triedy I/66, ktorá je hlavným ťahom cez mesto Kežmarok, sa zajtra spustia rekonštrukčné práce.

Oprava úseku v celkovej dĺžke viac ako 3 200 m sa zrealizuje v rámci projektu Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku. Dielo za takmer 1,16 mil. EUR bez DPH realizuje Združenie EUROVIA – Doprastav.
Stavebné práce budú prebiehať v dvoch etapách. V prvej sa zrekonštruuje úsek od vstupnej tabule do mesta po obchod Billa. V druhej fáze sa opraví časť od Billy po železničné priecestie. Rekonštrukčné práce budú zahŕňať odfrézovanie asfaltového podkladu, ktoré sa zrealizuje na celkovej ploche takmer 64-tisíc m2. Následne sa na ploche takmer 96-tisíc m2 zrealizujú postreky, nátery či posypy. Pokračovať sa bude položením geomreží s rozlohou 15-tisíc m2. Tie slúžia na vystuženie asfaltových vrstiev. Ďalej sa položí jedna ložná a dve obrusné vrstvy asfaltového betónu, každá z týchto troch vrstiev pokryje plochu takmer 32-tisíc m2. Súčasťou stavebných prác bude aj výšková úprava 58 ks uličných vpustí a osadenie 40 liatinových poklopov. Na záver prebehne rezanie a následné tesnenie priečnych alebo pozdĺžnych dilatačných škár s celkovou dĺžkou 2 550 m.

„Všetkých vodičov, ktorí budú prechádzať daným úsekom prosíme o zvýšenie pozornosti a trpezlivosť. Počas rekonštrukcie totiž dôjde aj k dopravným obmedzeniam a premávka bude regulovaná dočasným dopravným značením a v niektorých časoch aj regulovčíkmi. Doprava bude usmernená striedavo do jedného jazdného pruhu. Predpokladané ukončenie stavebných prác je naplánované na prvú polovicu novembra tohto roka,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.
Pôvodná vozovka nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť. Vodiči tak budú môcť cez Kežmarok jazdiť po novej, kvalitnej a bezpečnej vozovke. Cieľom rekonštrukcie je zvýšenie komfortu a bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

Základné informácie:
Názov stavby: I/66 Kežmarok prieťah
Investor: Slovenská správa ciest
Zhotoviteľ: Združenie EUROVIA - DOPRASTAV
Obdobie výstavby: 09/2022 – 11/2022

Najnovšie od Televízia TV7